Licens-skandale under opsejling: Danskerne kan have betalt alt for meget

2.477 kroner. Det er det beløb, vi som danskere skal betale i medielicens for kalenderåret 2016, hvis man er indehaver af et apparat, der kan modtage radio- og/eller tv-programmer - herunder også computere tilkoblet internettet.

Men måske slipper du for fremtiden omkring 500 kroner billigere. Det skriver Børsen.

En ny dom fra EU-domstolen har nemlig sået tvivl om vores licens-beløb, efter dommen har erklæret det ulovligt at lægge moms på tv- og radiolicenser i Tjekkiet.

Dermed tyder meget tyde på, at det ligeledes er ulovligt at lægge moms på licensen i Danmark, som det ellers er tilfældet i dag.

Skulle det vise sig, at EU-domstolen også dømmer dansk licens-moms til hjørne, som det netop er tilfældet i Tjekkiet, så betyder det, at vi fremover skal betale mindre i medielicens.

Som det ser ud nu, betaler vi danskere 5,5 milliarder kroner i licens hvert år, men trækker man momsen fra, vil dette beløb falde til 4,4 milliarder kroner.

Dermed kan det blive cirka 500 kroner billigere at betale licens, hvis EU dømmer til licensbetalernes fordel.

Efter EU-afgørelsen vil Skatteministeriet nu nærstudere dommen.

- Det her er jo en EU-dom i en tjekkisk sag. Nu handler det i første omgang om at finde ud af, om dommen har konsekvenser for den danske lovgivning om moms på licensen, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Børsen.

- Det arbejde er Skatteministeriet i fuld gang med. Viser det sig, at dommen har konsekvenser for den danske lovgivning, vil regeringen naturligvis tage bestik af situationen hurtigst muligt derefter, lyder det fra skatteministeren.

Omkring 90 procent af alle danske husstande betaler licens – det svarer til omkring 2,4 millioner husstande.

Ejer man et fjernsyn, en computer, en smartphone eller tablet med internetforbindelse skal man som udgangspunkt betale licens.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip