Lidegaard får »en rigtig stor næse« af enigt udvalg

»Jeg oplevede en minister, der under samrådet lagde sig fuldstændigt ned og erkendte sit ansvar. Jeg er meget tilfredse med, at han nu bliver tildelt en rigtig stor næse,« siger Venstre-ordføreren.

Sagen drejer sig blandt andet om, hvorvidt Martin Lidegaard vidste, at der var et hul i solcelleloven, inden han vedtog den. Fredag beskrev Berlingske Business, hvordan interne arbejdspapirer fra ministeriet viste, at embedsmænd i ministeriet diskuterede hullet forud for vedtagelsen.

Under samrådet understregede Lidegaard dog, at embedsmændene ikke med vilje har vildledt.

»Der er ikke tale om bevidst vildledning fra embedsmændene side. Der er en fejlvurdering,« siger han.

Det var Enhedslisten, der foreslog udvalget at give ministeren en næse, og derfor er gruppeformand Per Clausen (Ø) tilfreds med udfaldet af sagen.

»Jeg håber og tror på, at det er sidste gang, vi ser ministeren optræde på den måde. Det afgørende er nu, at vi får genetableret et tillidsfuldt samarbejde med ministeren og ministeriet, så vi kan gå videre med at sikre, at solceller også fremadrettet kommer til at spille en vigtig rolle i den danske energipolitik,« siger Per Clausen.

SFs energiordfører, Steen Gade (SF), understreger, at forløbet har været klart utilfredsstillende.

»Det har ministeren jo også givet udtryk for. Der var givet en række indikationer på, at der var et hul i lovgivningen, uden der blev reageret,« siger han.

Martin Lidegaard selv siger, at han ikke bevidst har forsøgt at vildlede nogen.

»Hvorfor i alverden skulle jeg have en interesse i ikke at lukke det hul? Hvis jeg havde vidst, at det var der, havde jeg selvfølgelig lukket det,« siger ministeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip