Lidegaard: Først valg - så mulig forlængelse af IS-mission

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) vil ikke udelukke at forlænge den danske militære indsats mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, IS.

- Men nu tager vi først lige folketingsvalget i Danmark. Vi tager også sommeren over, for der er udvikling på jorden i Irak, og så tager vi en drøftelse med Folketingets partier.

- Det er for tidligt at komme med en endelig signalgivning her, siger han efter et møde i Paris tirsdag.

Ministeren har været til møde med den internationale kernekoalition, der har til formål at bekæmpe Islamisk Stat.

Samtidig med mødet har Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, meldt ud, at han mener, at regeringen bør forlænge mandatet til den danske mission allerede nu.

Han kritiserer, at Lidegaard for nylig ikke ville love at forlænge mandatet, selvom stort set alle andre i verden ifølge Troels Lund Poulsen kan se, at det behøves.

- Jeg finder det ærligt talt useriøst, at Troels Lund forsøger at drive politisk plat på denne her sag. Det er den alt for alvorlig til, lyder svaret på kritikken fra Lidegaard.

- Jeg har klart tilkendegivet, at vi ikke løber af pladsen, men det konkrete bidrag giver det ingen mening at forholde sig til nu, siger ministeren.

I øjeblikket har Danmark syv F-16-fly samt 280 mand, der træner irakiske soldater, afsendt, som en del af kampen mod IS.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip