Lidegaard: Israels reaktion er ude af proportioner

Skrevet af admin

20/07/2014

Mest læste i dag

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) skriver på sin Facebook-profil, at han er forfærdet over de civile tabstal i Gaza efter dagens israelske offensiv og skærper således tonen over for Israels offensiv, som han mener er ude af proportioner.

- Det er uacceptabelt, at så mange uskyldige - ikke mindst børn - bliver dræbt eller sårede. Israel har ret til at forsvare sine indbyggere mod Hamas' aktioner, men Israels reaktion er ude af proportioner, og Israel har også pligt til at sondre mellem civile og militære mål, skriver han.

Martin Lidegaard understreger, at Israel har et særligt ansvar for at overholde international humanitær folkeret, fordi landet er militært overlegent og desuden et demokrati.

Søndag har været en særdeles blodig dag. I Shejaia-kvarteret i Gaza er over 60 personer søndag blevet dræbt under en langvarig israelsk granat-beskydning, som også skal have såret 400 andre og sendt tusinder på flugt fra den nordøstlige del af Gazastriben.

- Gaza er et lille område på størrelse med Langeland, men med næsten to millioner indbyggere. Alle veje ud af Gaza har været blokerede i årevis, så civilbefolkningen har ikke en reel chance for at komme væk, skriver Lidegaard.

Han slutter sin Facebook-opdatering af med at gentage sin opfordring til de stridende parter: At den eneste vej til fred er en to-statsløsning, og at første skridt på vejen er en våbenhvile.

Det er anden dag i træk, udenrigsministeren kommenterer konflikten i Mellemøsten på sin Facebookprofil. Lørdag aften skrev han følgende:

- Jeg opfatter både mig selv og Danmark som venner af Israel, men Israel gør det ikke altid let for sine venner at forsvare landets gerninger, når så mange uskyldige mænd, kvinder og børn mister livet.

/ritzau/