Lidegaard rejser til Ukraine onsdag for at vise støtte

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) rejser onsdag til Ukraine for at vise Danmarks støtte til det ukrainske folk og landets regering, bekræfter han over for Ritzau.

Formålet med rejsen er dels at bringe EU's budskaber om at sikre mindretalsrettigheder videre, dels at vise støtte til Ukraine og landets regering og folk.

Martin Lidegaard får formentlig den svenske udenrigsminister Carl Bildt med som rejsekollega.

Detaljerne i rejseprogrammet er endnu ikke fastlagt.

Rusland har tidligere følt sig dybt provokeret over EU's og europæiske politikeres forsøg på at øve indflydelse på Ukraine.

Russerne har beskyldt EU for at stå i ledtog med "ekstremister" i forbindelse med magtskiftet i Kijev i forrige uge.

Torsdag klokken 11.30 er der ekstraordinært EU-topmøde for stats- og regeringschefer om situationen i den tidligere sovjetrepublik.

Her skal medlemslandene diskutere mulige sanktioner imod Rusland, som i øjeblikket kontrollerer den ukrainske halvø Krim.

USA har tirsdag meldt ud, at man er klar til at indføre sanktioner mod russerne allerede i denne uge.

- Jeg tror, at der vil være bevægelse mod sanktioner formentlig allerede i denne uge, og der er et helt spektrum af sanktioner, siger en amerikansk embedsmand ifølge flere nyhedsbureauer.

Det sker som gengæld for Ruslands militære indgriben på den ukrainske halvø Krim.

Samtidig meddeler Det Hvide Hus i Washington, at det vil samarbejde med landets internationale partnere for at sikre, at Ukraine har nok økonomiske midler til at kunne genoprette orden og økonomisk fremgang.

/ritzau/

Dagens Gossip