Lidegaard: Ser potentiale i franske handelsrelationer

Der er rig mulighed for at forbedre de danske og franske nationers handelsrelationer. Det konstaterer udenrigsminister Martin Lidegaard (R) efter fredagens besøg hos sin franske kollega, Laurent Fabius.

- Den franske udenrigsminister sagde til mig, at vi ind til nu har gjort alt for lidt ud af vores økonomiske forbindelser, siger Martin Lidegaard og fortsætter:

- Der er et kæmpe potentiale for at styrke franske investeringer i Danmark og danske investeringer i Frankrig og generelt vores handelsrelationer.

Udenrigsministeren understreger, at handlen og relationerne med Frankrig bør og skal kunne blive bedre, og at meldingen fra hans franske kollega vækker glæde.

- Der er en lang række områder, ikke mindst omkring energi, hvor jeg kan se store muligheder for, at vi kan bidrage til hinandens erhvervsklima, siger udenrigsministeren.

Rent ud sagt var Martin Lidegaard "kisteglad" for, at den franske udenrigsminister selv valgte at rejse emnerne om energi og klima.

- Han slog også fast, at Frankrig vil kæmpe med næb og kløer for, at vi får en ambitiøs klima- og energipakke i Europa og får den besluttet allerede i marts på det europæiske råd.

Under mødet nåede de to udenrigsministre også at vende Frankrigs forestående værtskab for klimakonferencen COP21, der finder sted i 2015. I 2009 var Danmark vært for COP15.

- De ved godt, at det ikke er nogen let opgave, de står over for, og de er også interesserede i at høre om vores erfaringer og resultater over de sidste par år, siger Martin Lidegaard.

Inden Martin Lidegaard fik sin nuværende ministerpost, var han klima-, energi- og bygningsminister.

/ritzau/

Dagens Gossip