Lidende it-gigant anklaget for ekstrem ekstravagance

Skrevet af admin

04/02/2016

Mest læste i dag

Foruden at være ansvarlig for et selskab, der havde leveret et milliardunderskud og var blevet sat til salg af sin bestyrelse, måtte Yahoos administrerende direktør onsdag forsvare sig mod beskyldninger om, at hun ødsler selskabets penge bort.

Det skriver CNN Money.

Beskyldningerne kommer fra den aktivistiske investor Eric Jackson, der styrer hedgefonden SpringOwl.

I en større rapport beskylder han Yahoo for en stribe ting. Mange punkter handler om dårlig opkøbsstrategi og alt for mange ansatte. Men han er også gået i flæsket på Yahoos kultur.

Her fremfører han, at Yahoo har holdt en julefest til ikke mindre end syv millioner dollar, små 50 millioner kroner. Festen blev holdt på en kaj i San Francisco og havde "The Great Gatsby" som tema.

I 2014 brugte ledelsen ifølge SpringOwl 70.000 dollar på et "Troldmanden fra Oz"-inspireret billede af sig selv.

Derudover anklager han selskabet for at have brugt 450 millioner dollar på gratis mad til sine ansatte over fire år samt det faktum, at alle ansatte har fået en smartphone.

Det falder ham for brystet, da selskabet i årevis har været nødlidende og i 2015 tabte 4,4 milliarder dollar.

- Jeg har fundet disse usandheder dybt urovækkende, og det er jeg sikker på, vores investorer også gør, siger administrerende direktør for Yahoo, Marissa Mayer, i forbindelse med selskabets regnskab onsdag.

Det bliver samtidig fortalt - ifølge CNN Money - at festen ifølge Yahoo kun havde kostet to millioner dollar og den gratis mad 150 millioner dollar.

- Der er mange eksempler på usandheder og forkerte fremstillinger af fakta i anklagerne. Vi er meget opmærksomme på, hvordan vi bruger selskabets penge, siger Marissa Mayer.

Eric Jackson og SpringOwl har efterfølgende udtalt, at de står ved deres rapport og de fakta, den fremstiller.

/ritzau/