Lidt nerver på? Om få timer spiller de om én milliard kroner

Kun to dage efter at have lagt græs til Champions League-finalen danner Wembley rammen om playoff-finalen mellem de to Championship-hold Crystal Palace og Watford, der spiller om oprykning til Premier League.

Hvor Bayern Münchens sejr over Dortmund i lørdags var det mest prestigefyldte opgør, er aftenens kamp anerkendt som den mest lukrative i klubfodbold, idet en oprykning til Premier League estimeres at have en værdi af 140 mio. pund, svarende til 1,2 mia. kr.

Det er, hvad der er på spil mandag eftermiddag kl. 16.00 på det nybyggede nationalstadium, ikke mindst grundet de engelske topklubbers nye tv-aftale til en værdi af 48 mia. kr., der ifølge The Guardian sikrer, at selv næste års nedrykkere forlader Premier League med mere end en halv milliard kroner hver fordelt over de følgende fire år.

Ian Holloway, træner i Crystal Palace, står overfor sin tredje opryknings-finale på fire år. I 2010 lykkedes det ham at bringe Blackpool op i den bedste række, mens han sidste år måtte se West Ham tage den eftertragtede sidste oprykningsplads. Den 50-årige træner ved med andre ord, hvad der er på spil, og han udtalte for nyligt til BBC, at en sejr i dag ville tage klubben til "en ny planet", mens klubejer og bestyrelsesmedlem Steve Parrish understregede, hvor vigtig en kamp der er tale om:

- Der er næsten for meget på spil.

På Watfords trænerbænk sidder den gamle Chelsea-stjerne Gianfranco Zola, der i sin aktive karriere to gange oplevede at vinde FA Cup'en på Wembley, men i dag står overfor en debut i playoff-finalen. Den lille italiener vil dog ikke have, at de store summer, der er på spil, skal stjæle overskrifterne, men ønsker i stedet, at spillerne nyder kampen.

- Hvis mine spillere ikke nyder det, er de skøre. Vi har arbejdet hele året for at nå hertil, og jeg ønsker ikke, at for meget pres skal distrahere dem fra atmosfæren, har Zola fortalt BBC.

Holloway må undvære topscorer Glenn Murray, der blev skadet i playoff-semifinalen mod Brighton, mens Zola har hele sin trup til rådighed.

Dagens Gossip