Liege-Bastogne-Liege-vinder vil køre for Bjarne Riis

- Det var lidt hårdt, men heldigvis var der medvind, siger Valgren med et grin.

En episode, der illustrerer, hvad det kræver, når man stadig står på tærskelen til professionel karriere og samtidig skal have hverdag og familieliv til at hænge sammen.

Den unge rytter er ved at have sundet sig og have fordøjet indtrykkene fra en weekend, hvor han gentog sidste års sejr i U23-rytternes Liège-Bastogne-Liège.

- Det her er et kæmpe stort resultat. Udover VM er det et af de største løb for U23-ryttere, og det er med til at gøre de professionelle hold opmærksom på, hvem jeg er, når jeg kan vinde det to år i træk, siger Michael Valgren, der især er stolt over måden, at han vandt på.

- Vi sidder tre mand sammen og har 30 sekunder ned til forfølgerne. Jeg vil hellere blive nummer syv end nummer to eller tre, det er sejren, der tæller, så på den sidste stigning rykker jeg fri og så giver jeg den fuld gas de sidste seks km. Det er så fedt at køre alene hjem og vinde løbet, så ved man, at man var den stærkeste.

Nu gælder overvejelserne om, hvad der skal ske efter denne sæson. Skal Michael Valgren tage det næste skridt og blive professionel eller skal den 21-årige hellere køre et år til under Michael Skeldes vinger på det danske continental-hold Team Cult Energy?

- Lige nu føler jeg mig klar til at blive professionel, men det kræver, at jeg får det helt rigtige tilbud. Om et halvt år ser jeg måske anderledes på det. Lige nu tænker jeg bare på at fortsætte min udvikling. Hvis du er god nok, skal du nok blive professionel på et tidspunkt. Men hvis du kun går og tænker på det, så har du ikke nok fokus på at køre cykelløb.

Hvis den unge horsensianer skal vælge livet som prof-rytter efter denne sæson, skal det være det på det rigtige hold. Og her står Bjarne Riis og Team Saxo-Tinkoff højt på ønskesedlen, selvom han bestemt ikke vil udelukke andre muligheder.

- Det skal være et hold, hvor man føler sig velkommen som ny rytter. Et hold som Bjarnes, hvor der er en dansk mentalitet og nogle andre danske ryttere at tale med, vil være godt. Det skal ikke være et hold, hvor du lige pludselig bliver sendt ud på et vildt løb i bjergene, fordi de mangler en rytter.

Og Riis har også et godt øje til Valgren. De sidste to vintre har den unge rytter været inviteret med på en træningslejr med holdet, så Riis kan følge hans udvikling.

Valgren har også talt med sin holdkammerat André Steensen, der fik sin første professionelle kontrakt hos Bjarne Riis og som kørte for holdet i fire sæsoner uden at få sit gennembrud, inden Riis valgte at stoppe samarbejdet. Men det har ikke afskrækket Valgren.

- Jeg snakker meget med André, og han siger god for Saxo Bank. Han var glad for holdet, men han var lidt uheldig, og han kom måske af sted et år for tidligt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip