Ligatopscorer leder efter sin rolle på VM-holdet

Skrevet af admin

09/01/2015

Dagens topnyheder

Michael Damgaard har imponeret i den hjemlige håndboldliga i denne sæson.

Venstrebacken er topscorer i Herre Håndbold Ligaen med 126 mål, men alligevel er han en af de spillere, som er på vippen til at komme med i den endelige VM-trup, der skal skæres ned fra 18 til 16 spillere.

Det er i weekendens testkampe i Totalkredit Cup, at Damgaard skal overbevise landstræner Gudmundur Gudmundsson om, at han skal med til VM-slutrunden i Qatar, som begynder i næste uge.

Damgaard håber derfor på spilletid i fredagens VM-testkamp i Odense mod Slovenien.

Team Tvis Holstebro-topscoreren kom slet ikke på banen i mandagens 24-23-testsejr ude over Sverige, hvor førstevalget på pladsen som venstreback, Mikkel Hansen, blev topscorer med otte mål.

- Vi har en startsyver eller en start-bagkæde, vil jeg sige. Og der skal ikke raketvidenskab til for at finde ud af, at det er Mikkel, som er drivkraften på vores hold.

- Det er først og fremmest Mikkel, som skal sættes i scene for at komme ind i rytmen og blive spillet ind i de nye systemer, siger Damgaard.

Hvis Damgaard ender med at komme med i VM-truppen, skal han forsøge at finde fodfæste blandt de mange stjerner.

- Jeg har lidt svært ved at se min egen rolle på holdet. Jeg har tænkt meget over det. Det kunne være, at jeg skulle være lidt mere overvejende i mit spil end hjemme i klubben, hvor går jeg lidt mere mod mål.

- Men så slog det mig forleden, at jeg blev udtaget, fordi jeg har scoret mange mål og går meget direkte mod målet. Så det kunne jeg egentlig lige så godt bare blive ved med.

- Så jeg skal måske lade være med at tænke så meget på holdet - hvis man kan sige det sådan - uden selvfølgelig at sætte mig selv over holdet.

- Jeg skal måske bare blive ved med at gå mod mål og se, hvor det fører hen, og om det er det, landstræneren vil have. Så jeg tager det stille og roligt, siger Damgaard.

- Der er ikke rigtig nogen, der kender til mig. Jeg kunne måske tage modstanderne lidt mere på sengen, påpeger Damgaard.

Kampen mod Slovenien begynder klokken 19.30.

/ritzau/