Ligestillingsministerens dør blokeres af røde strømper

Aktionen sker for at vise, hvor utilfreds man er med regeringstoppens overraskende tilbagetrækning af den ellers lovede øremærket barsel til fædre.

»Med den her aktion vil vi på en stille og rolig måde markere, at ligestillingsminister Manu Sareen (R) er løbet fra sit ansvar én gang for mange. Vi synes ikke, at han kan snakke om ligestilling i en klumme i Politiken og så ikke gøre noget ved det, når man sidder inde i maskinrummet,« siger Martine Seedorff Perregaard.

Med fredagens aktion vil døren ind til Ligestillingsministeriet blive blokeret af tørresnore med røde strømper, og der vil være mulighed for, at de fremmødte kan skrive personlige beskeder til ligestillingsministeren på små sedler, der også vil blive hængt op.

Udmeldingen om ligestillingsdemonstrationen kommer, efter at Socialdemokraterne til stor overraskelse for regeringens andre partier har besluttet at opgive planerne om øremærket barselsorlov til mænd, som der ellers i regeringsgrundlaget var »øremærket op til tre måneder af den betalte barselsperiode« til.

»Man kan altså ikke gøre sig fortjent til at være minister, hvis man ikke gennemfører bare noget af sit regeringsgrundlag. Vi synes, at det havde været smart at inddrage SF i den her diskussion, for jeg ved, at ligestillingsspørgsmålet er hjerteblod for mange SFere,« siger Martine Seedorff Perregaard.

Dagens Gossip