Liget af togfører fundet i ulykkestog

Ulykken skete mandag ved 19-tiden i det vestlige Schweiz. 35 passagerer blev sårede i ulykken, mindst fem af dem alvorligt.

Natten til tirsdag arbejde redningsfolk fortsat på at få togføreren ud af det ene smadrede tog, der ved sammenstødet blev klemt sammen med det modkørende tog. Politiets talsmand Jean-Christophe Sauterel fortalte tidligere på aftenen til nyhedsbureauet AFP, at specialudstyr blev bragt til stedet i et forsøg på at få adgang til det smadrede førerhus. Ifølge en erklæring fra det lokale politi har redningsfolk nu fundet liget af togføreren i vraget.

De fem personer, der var alvorligt kvæstede, blev efter ulykken hastet til et nærliggende hospital i helikoptere og ambulancer. De meldes uden for livsfare, skriver nyhedsbureuaet AFP.

Ulykken skete i Granges-pres-Marnand, hvor det ene tog var på vej til Lausanne, mens det andet tog var på vej fra samme by, siger embedsmænd til nyhedsbureauet AFP.

I alt 46 passagerer var om bord på togene på ulykkestidspunktet, og de var alle schweiziske, oplyser politiet.

26 af passagererne blev bragt på hospitalet efter ulykken, mens folk med mindre skader blev behandlet på stedet af redningsfolk og frivillige læger.

Politiets eksperter og medlemmer af den schweiziske havariundersøgelsesmyndighed SESA var efter ulykken på stedet for at undersøge årsagen til ulykken, der endnu er uklar.

Mandagens sammenstød fandt sted på et af de mest sikre jernbanenet i Europa, og det kommer i kølvandet på sidste uges tragedie i den spanske by Santiago de Compostela, hvor 79 personer mistede livet i en togulykke, samt en anden nylig togulykke i nærheden af Paris, hvor syv personer døde.

Dagens Gossip