Lighthouse X: Vi var ikke det Europa vil have

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Bookmakere og eksperter havde set den komme: For andet år i træk bliver den store Eurovision-finale uden Danmark.

Lighthouse X, der stillede op med sangen "Soldiers of Love" blev ikke stemt videre fra semifinalen, hvor 18 lande blev skåret ned til 10.

Men trods nederlaget er den danske gruppe tilfreds med sin performance.

- Vi har det egentlig meget godt. Jeg synes, at vi gjorde det, vi skulle, og det vi havde aftalt. Vi havde en fest, siger Johannes Nymark, der danner gruppen sammen med Søren Bregendal og Martin Skriver.

Sidstnævnte bakker ham op.

- Jeg bliver ved med at holde fast i, at vi var helt høje, da vi gik af scenen og virkelig havde det fedt, for det var en kæmpe, kæmpe oplevelse. Og vi gjorde det så godt, vi kunne, siger han.

Hvorfor det ikke blev til en dansk finaleplads i det store show, der i år finder sted i Globen i Stockholm, har de en forklaring på.

- Det var måske ikke det, vi kommer med, der bliver ledt efter. Det virker som om, der er en rød tråd omkring de her nordiske, rene og minimalistiske popsange, som vi jo kan og står for på de her kanter, som bare ikke falder i god jord lige nu, siger Søren Bregendal, efter at hverken Danmark, Norge, Island eller Finland er gået videre.

- Og det kan vi ikke stille noget op ved. Jeg synes faktisk, at vi og Norge og de andre stillede op med rigtig, rigtig gode ting, siger han.

Alligevel er det svært ikke at være skuffet, fortæller Søren Bregendal.

- Ja, man skal bare lige lande, tror jeg. Det er så stor og overvældende en oplevelse at være i det her, og så kan det bare stoppe sådan der. Det har vi også talt om, at den dimension af det er ikke den, vi har syntes var den allerfedeste, forklarer han.

Omvendt er det også rart, at det nu er overstået:

- Jeg er lidt lettet faktisk, siger Johannes Nymark.

Nu håber drengene, at belgiske Laura Tesoro og nummeret "What's the pressure" vil snuppe sejren.

- Hun er så sød og har en god energi, siger de.

Selv kan de altså vinke farvel til grandprix-drømmen for denne gang.

Finalen i Eurovision finder sted lørdag aften, og sendes direkte på DR1 klokken 21.00. Rusland, Australien og Frankrig er blandt favoritterne.

/ritzau/