Ligsyn kan ikke afgøre dødsårsag for 20-årig Roskilde-gæst

Skrevet af admin

02/07/2016

Dagens topnyheder

Natten til lørdag afgik en 20-årig kvinde ved døden under årets Roskilde Festival. Dødsårsagen er endnu ikke afklaret og forventes ikke at blive det inden for den nærmeste fremtid.

Kvinden oplevede ifølge politiet vejrtrækningsproblemer, fik førstehjælp og blev bragt på hospitalet, hvor hun afgik ved døden.

- Ligsynet bragte ikke dødsårsagen nærmere. Der er foretaget kriminaltekniske undersøger i det telt, hvor kvinden sov.

- Der er foretaget forhøringer blandt øvrige tilstedeværende i nærheden af teltet, hvor kvinden har opholdt sig for at skabe klarhed over, hvad der er foregået i løbet af aftenen og natten, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser, at intet tyder på, at der er sket en forbrydelse.

- Den 20-årige vil blive obduceret, hvor politiet håber at komme dødsårsagen nærmere.

- Politiet forventer ikke, at dagen i dag vil bringe mere lys over sagen, før obduktionen har fundet sted, skriver politiet.

Tidligere er det oplyst, at der er tale om et "enkeltstående tilfælde uden fare for andre på festivalen".

Den 20-årige kvindes pårørende er underrettet. Men grundet en stor mængde opkald fra bekymrede forældre opfordrer politiet alle kvinder omkring de 20 år til at skrive til deres forældre eller på sociale medier, at de er ok.

- Det er en dybt tragisk hændelse, der heldigvis er blevet håndteret, helt som den skulle. Kvinden har fået hjælp med det samme og er blevet kørt på sygehuset. Men hun er desværre afgået ved døden.

- Vi har taget os af dem, pigen var sammen med, og sørget for, at de har talt med socialarbejdere over psykologer.

- De er også på pladsen nu, hvis man føler behov for at tale med dem. Det kan man sagtens få, selv om man ikke har været helt tæt på situationen, siger talskvinde for Roskilde Festival Christina Bilde.

Årets Roskilde Festival slutter natten til søndag. Festivalen har i år samlet op mod 130.000 deltagere.

/ritzau/