Lille fald i bilsalg er bump på vejen i fortsat vækst

Skrevet af admin

04/04/2016

Mest læste i dag

Salget af nye biler steg i første kvartal af 2016 med 5,3 procent i forhold til sidste år, viser en ny opgørelse fra De Danske Bilimportører.

Stigningen dækker over et lille fald i marts i forhold til samme måned året før, men skal samtidig ses i lyset af, at bilsalget igennem flere år er steget.

- Hos De Danske Bilimportører forventede vi trods fem år med absolut rekordsalg, at vi ville se et fortsat pænt bilsalg i 2016, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

- Det første kvartal bekræfter klart dette, hvilket er meget tilfredsstillende - ikke blot for branchen, men for hele Danmark, idet bilsalget ses som en vigtig indikator for den generelle økonomiske situation, tilføjer han.

Isoleret set blev der dog solgt fire procent færre biler i marts 2016 end i samme måned i 2015.

Særligt én bilklasse er blevet mere populær over det seneste år. Det drejer sig om de såkaldte SUV-biler, der ofte er firehjulstrækkere. Her er salget skudt i vejret med 93 procent.

Dette skyldes dog primært, at den populære Qashqai-model fra Nissan nu kategoriseres som SUV mod tidligere som mellemstor personbil.

Modsat er antallet af solgte elbiler faldet drastisk. I første kvartal er der solgt 111 elbiler i Danmark mod 566 i den tilsvarende periode sidste år. Dermed synes de nyligt vedtagne afgifter på elbiler at have fået konsekvenser for salget.

De Danske Bilimportører vil dog ikke konkludere noget ud fra de første tre måneder.

- Vi mener stadig, at det er for tidligt at evaluere på elbil-aftalen. Der er flere faktorer, der spiller ind, når vi ser på salget af elbiler. Det er et meget specifikt marked, der i høj grad er drevet af flådeejere som kommuner, regioner og udlejningsselskaber, siger Gunni Mikkelsen.

De mest populære biler i marts 2016 var Volkswagen Up!, Peugeot 308 og Peugeot 208 med henholdsvis 593, 578 og 530 solgte eksemplarer.

/ritzau/