Lille fald i ledighed i EU - inflationen står bomstille

Ledigheden i eurozonen fortsætter sit stille fald og er nu på det laveste niveau siden januar 2012 og dermed i næsten fire år, viser en ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

I september var den sæsonjusterede ledighed i de 19 eurolande på 10,8 procent mod 10,9 procent måneden før og 11,5 procent for et år siden.

Den gennemsnitlige ledighed i alle 28 EU-lande var 9,3 procent i september mod 9,4 procent måneden før og 10,1 procent i september sidste år.

Arbejdsløsheden i EU er nu overordnet på det laveste niveau siden september 2009 og dermed i seks år.

Ifølge Eurostat betyder de nye tal, at 22,6 millioner EU-borgere - heraf 17,3 millioner i eurozonen - lige nu er ramt af ledighed, og det er 147.000 færre end for en måned siden.

Den laveste arbejdsløshed findes i øjeblikket i Tyskland, hvor 4,5 procent står uden job, mens Grækenland, hvor hver fjerde er ramt af arbejdsløshed, ligger i den tunge ende af statistikken.

Inden for det seneste år er arbejdsløsheden faldet i 23 af de 28 EU-lande, den er steget i fire medlemslande og ligger uændret i Østrig.

Det største fald i arbejdsløsheden inden for det seneste år er i Spanien, hvor der nu er en ledighed på 21,6 procent mod 24 procent for et år siden.

Til gengæld har den største stigning i arbejdsløsheden ramt Finland, hvor 9,5 procent i dag er ledige mod 8,9 procent for et år siden.

Samtidig viser et estimat fra Eurostat, at inflationen i eurozonen har ligget bomstille på 0,0 procent i oktober.

Det er en stigning i forhold til sidste måned, hvor priserne i eurozonen faldt med 0,1 procent.

Inflationen er især blevet trukket ned af et ventet fald på 8,7 procent i energipriserne i oktober, mens priserne på mad, alkohol og tobak ventes at være steget med 1,5 procent.

Målet for Den Europæiske Centralbank (ECB) er en stabil og lav inflation tæt på to procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip