Lille firma får bøde: Solede sig i Mærskstjernes glans

Skrevet af admin

31/03/2016

Dagens topnyheder

Et lille enmands-shippingfirma i Rødovre har trådt mastodonten Mærsk over tæerne ved at benytte sig af et logo, der til forveksling minder om den kendte, syvtakkede stjerne.

Derfor har Mærsk hevet det lille firma World Wide Traffic i Sø- og Handelsretten, som torsdag bestemmer, at firmaet har brudt reglerne for god markedsføringsskik og skal betale Mærsk 10.000 kroner i erstatning.

De må ikke bruge logoet mere.

- Efter en helhedsvurdering af de to mærkers visuelle udtryk finder retten det godtgjort, der i den relevante kundekreds vil skabes en forbindelse mellem World Wide Traffics mærke og Mærsks velkendte varemærke, lyder det i domsafsigelsen.

Det er en enkelt mand, der står bag selskabet, som ud over ham består af en deltidsansat.

Selskabet har en årlig fortjeneste på cirka 5000 kroner. De år, hvor der har været underskud, har hans familie støttet ham økonomisk, forklarede manden bag selskabet i retten.

Han fortalte desuden, at han siden 10-års-alderen har drømt om udformningen af det, der senere blev til selskabets logo.

Det var hans søster, der tegnede det for ham, og det minder ham om hans albanske rødder, herunder Moder Teresa og hans religiøse overbevisning, familie og stjernebilleder.

Men den købte retten ikke, som blandt andet lagde til grund for dommen, at manden tidligere har arbejdet tolv år i Mærsk.

/ritzau/