Lille pige ser højgravid ud - hendes far reddede hendes liv

Da Maddy Rbykin blev født i 2013, spærrede hendes forældre chokerede øjnene op.

Den lille amerikanske pige var nemlig født med en kæmpestor mave, der fik hende til nærmest at se gravid ud. Det skriver The Sun.

Hvad værre var, at det samme var tilfældet, da Maddys forældre et år forinden havde mistet deres søn Nathanial, der ligesom Maddy var født med en stor mave. Han døde kun 36 timer efter fødslen.

Derfor frygtede de skræmte forældre, at Maddy heller ikke ville overleve, mens de afventede lægernes dom.

Artiklen fortsætter under billedet

Det viste sig, at Maddy, ligesom sin storebror, led af den sjældne sygdom, Polycystisk nyresygdom, der gjorde, at den lille pige havde nyrer tre gange så store, som nyrerne hos et voksent menneske. Derfor var det livsvigtigt, at Maddy fik en nyretransplantation.

Maddy var dog ikke ligeså syg som sin bror, og derfor måtte hun vente med det vitale indgreb. De første 18 måneder af sit liv var hun komplet drænet for energi og sov op mod 18 timer om dagen.

Til sidst frygtede lægerne, at Maddys tilstand ville slå hende ihjel, og man søgte derfor akut en ny nyre til den lille pige.

Artiklen fortsætter under billedet

Midt i tragedien melder der sig dog en glædelig nyhed, for det viste sig, at Maddys far, Paul Rybkin var et match og dermed egnet som donor.

Den bekymrede far skulle derfor heller ikke tænke sig om, før han gik med til operationen, og i januar i år fik hun så den livsvigtige operation.

Artiklen fortsætter under billedet

- Da både Paul og Maddy – de to mest dyrebare personer i mit liv – var under kniven, var jeg et nervevrag, fortæller Maddys mor, Karen til The Sun.

- Jeg blev ved med at tænke; hvad hvis noget sker dem begge, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Heldigvis for den lille familie fra New Jersey gik begge operationer helt efter planen.

- Fars nyre reddede vores lille pige, siger Karen om sin mand, Paul, hvis nyre blev transplanteret til Maddy.

Artiklen fortsætter under billedet

I dag er Maddy to år, og den lille glade pige har masser af energi og mod på livet.

- Hun griner så meget – helt nede fra maven, og hun har det så godt. Hun får brug for en ny nyre om 25 år, men det føles som en evighed fra nu, fortæller den lykkelige mor.

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip