Lillebæltsbroen kan være skadet efter brand

Det kan endnu ikke udelukkes, at Lillebæltsbroen har taget skade efter nattens brand, hvor en lastbil ramte en skiltevogn og brød i flammer midt på broen.

Det fortæller Fyns Politi, som nu venter på en ekspertvurdering i sagen.

- Vi afventer, at der kommer en ekspert ud og fortæller, om vi har været så uheldige, at broen er blevet beskadiget af den brand, som lastbilen har forårsaget, fortæller vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi tirsdag morgen.

Uheldet på broen skete kort efter klokken to natten til tirsdag, da en lastbilchauffør på vej fra Jylland mod Fyn overså en skiltevogn, som stod på Lillebæltsbroen i forbindelse med noget vejarbejde.

- Han påkører det her skiltearrangement, og der går ild i lastbilen. Der bliver så kraftig varmeudvikling, at broen bliver beskadiget af det. Branden har været så voldsom, at noget af det metal omkring simpelthen er smeltet, siger politiets vagtchef.

- Hvor meget det så har påvirket broens stabilitet - det har vi ikke kompetencer til at vurdere. Så der skal vi have eksperter, og det er så det, vi lige venter på at få svar på, og at der er nogle flere, der kommer ud og kigger på det, tilføjer Hans Jørgen Larsen.

Lillebæltsbroen er tirsdag morgen åben i to spor i vestlig retning og et spor i østlig retning, oplyser politiet.

/ritzau/

Dagens Gossip