Lindegaard: Jeg skal ingen steder

Anders Lindegaard var smilende og i strålende humør på sit korte visit i Danmark. Sammen med Manchester Uniteds berømte målmandstræner, Eric Steele, var Lindegaard i Vejle tirsdag og i går for at promovere Manchester Uniteds soccer Schools, der i Danmark afholdes i samarbejde med firmaet Frontrunner.

- Nej, der skete intet vildt. Vi opførte os eksemplarisk, siger Anders Lindegaard og griner kækt, da BT spørger ind til detaljer fra fejringen af det 20. mesterskab i Manchester Uniteds historie.

Det er Anders Lindegaards første mesterskab i karrieren. En milepæl for den 29-årige målmand. Men der er også mere alvorlige undertoner midt i mesterskabsfejringen hele fem runder før afslutningen på sæsonen. Anders Lindegaard har blot spillet otte Premier League-kampe i sæsonen, og intet tyder på, at rivalen David de Gea kan rykkes en tomme i næste sæson.

Glad i United

West Ham og Fulham er blandt de klubber, der har snøren ude efter Lindegaard, men de kan godt glemme alt om lokke Lindegaard væk fra United.

- Jeg overvejer hele tiden min egen situation. Men så længe jeg ser perspektiver i at blive, så er jeg rigtig glad for at være i United. Selv om David har gjort det rigtig godt, så synes jeg ikke, at perspektiverne er væk, og jeg glæder mig til næste sæson, røber Anders Lindegaard, som også føler en vis andel i mesterskabet.

- Jeg har måske ikke været fundamentet i titlen, men jeg synes, at jeg har en aktie i mesterskabet og måske reddet nogle vigtige point i løbet af sæsonen, forklarer han.

Han har noteret sig mediespekulationerne omkring sin egen klubfremtid.

- Alle spekulationerne har ikke berørt mig direkte. Der er ingen, som har henvendt sig til mig. Jeg har sagt til min agent, at jeg er glad for være i Manchester United, og han går ikke ud og opsøger andre klubber, siger United-målmanden.

Personlig omvæltning

For Anders Lindegaard har livet i den grad også ændret sig, siden sønnen Julian kom til verden i december. Det spiller også en rolle i fremtidsovervejelserne.

- Det har været en stor personlig omvæltning for mig at blive far. Det må jeg indrømme. Det er noget, man lige skal vænne sig til, og min form har ikke været særlig fantastisk de sidste fire-fem måneder, fordi jeg skulle vænne mig til et liv som far. Men på det seneste synes jeg, at min form er blevet markant bedre, og jeg føler mig på toppen igen, siger Lindegaard.

- Jeg er blevet mindre egoistisk af at blive far. Jeg har fået andre perspektiver i livet, og pludselig drejer jorden ikke kun rundt om mig. De sidste fire-fem år har det handlet om mig og mine valg hele tiden, men det gør det ikke mere. Nu er det lige så vigtigt med min bedre halvdel (modellen Missé Beqiri, red.) og min søn, forklarer han.

Nu glæder Lindegaard sig i stedet over at kunne give noget til unge håbefulde målmænd med Manchester United fodboldskolerne.

- Jeg kan selv huske, hvordan det var at være ung målmand og have store drømme. Hvis jeg kan lære dem noget og give noget videre af mine erfaringer, så vil det være fantastisk.

Dagens Gossip