Lindholm: Hårdt at se Pilou presse sig selv

Skrevet af admin

26/02/2016

Dagens topnyheder

Det er ikke kun på det store lærred, at samarbejdet mellem instruktøren og skuespilleren Pilou Asbæk fungerer. De to er nemlig også venner, men det er ikke altid kun en fordel.

For selvom det betyder, at der er en tillid mellem de to, der gør, at Tobias Lindholm kan sætte Pilou Asbæk i situationer, han ikke kan med andre skuespillere, så resulterer det også ind i mellem i, at det bliver meget intenst på filmsettet.

Det skete for eksempel da makkerparret indspillede filmen "Krigen", der på søndag dyster om en Oscar-statuette.

Her spiller Pilou Asbæk kompagnichefen Claus Michael Pedersen, der bliver anklaget for en krigsforbrydelse.

- I "Krigen" er der en scene, hvor en soldat er blevet skudt i halsen, og Pilou skal bære ham væk. Vi optog scenen sent om eftermiddagen i ørkenen, hvor der havde været 40 grader hele dagen, og temperaturerne så var faldet til lidt over 30, forklarer Lindholm.

- Det var sindssygt varmt, og Pilou havde 30-40 kilos udstyr på. Da han tog fat i Lasse for at trække ham væk, faldt han bagover og kunne ikke komme op igen, han lå ligesom sådan en skildpadde på skjoldet.

- Til at starte med tog jeg det ikke alvorligt, ikke før, vi fik udstyret af ham, og jeg så hvilken forfatning, han var i, siger instruktøren.

Pilou var fuldstændigt gennemblødt af sved og dehydreret.

- Han arbejder så sindssygt hårdt, det er aldrig ham, der siger "nu stopper vi" eller beder om en pause.

- Pilou går "all in" og presser sig selv til det yderste. Og det kan godt være frygteligt at se på nogle gange, for vi er jo også venner. Og jeg ville aldrig bede mine venner om at gøre det, jeg beder ham om i vores film, forklarer Lindholm.

- Når vi har filmet sådan en hel dag, er han så brugt, at man ikke rigtig kan komme i kontakt med ham, han skal bare hjem og spise og sove og prøve at restituere. Og så står han op næste morgen og gør det samme igen. Det er ret vildt at være vidne til. Men det er også derfor, jeg ringer til ham igen og igen, når jeg skal lave film, siger han.

Pilou Asbæks evner er i den grad blevet opdaget, og skuespilleren er i øjeblikket i gang med at filme "Ghost in the Shell" med Scarlett Johansson i New Zealand, han har også landet en rolle i succes-serien Game of Thrones.

Og selvom Tobias Lindholm under sin ven al held og succes, er det ikke uden en lille portion vemod i stemmen, at han erkender, at det betyder, at han bliver langt sværere at booke fremover.

- Da jeg skrev Krigen, ringede jeg og spurgte ham, om han kunne gå på optagelse to år efter, og han sagde ja. Så privilegeret er jeg nok ikke længere. Så skal jeg være meget tidligere ude, siger han.

"Krigen" er nomineret i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. Oscar-statuetterne bliver uddelt søndag aften.

/ritzau/FOKUS