Lindøværftet genrejst som industripark

A.P. Møller-Mærsks lukkede værft skaber igen omsætning for milliarder, og antallet af ansatte stiger.

»Vi forventer at nå op på 1.300-1.500 mand i løbet af det næste år,« siger divisionsdirektør Michael Nymark Hansen fra Lindø Industripark.

Og fremtidsudsigterne ser lovende ud, hvis man spørger divisionsdirektøren.

»Siden årsskiftet har vi fået omkring 10 nye lejere ind, så der sker rigtig meget i øjeblikket. Vi kan se, at der er en række underleverandører på vej ind, og der er udsigt til mere arbejde til de virksomheder, der allerede ligger herude,« siger Michael Nymark Hansen til avisen.

Det enorme område er stadig indrettet, så det kan håndtere tonstunge stålkonstruktioner og fragte dem ud i verden på skib.

»Vi har rigtig meget at lave og væsentligt mere end sidste år. Det ser meget positivt ud,« siger Thomas Andersen, skibsbygger og indehaver af reparationsværftet Fayard, der med flytningen fra Fredericia til Lindø har formået at få langt større opgaver.

Det vil ultimo 2013 have kostet A.P. Møller-Mærsk cirka 200 millioner kroner at udvikle værftet til industripark.

Industriparken gav sidste år et underskud på 23 millioner kroner, men fra 2014 budgetteres der med overskud.

A.P. Møller-Mærsk har hele tiden understreget, at man ikke på længere sigt vil være ejer af en industripark på Fyn.

»Industriparken indgår ikke som en core-forretning i A.P. Møller-Mærsk, og vi vil sælge, når en bedre ejer findes,« siger Lars-Erik Brenøe, der er direktør i A.P. Møller-Mærsk og bestyrelsesformand for Lindø Industripark.

Dagens Gossip