LinkedIn jager nye milliarder

Erhvervslivets svar på Facebook, LinkedIn, har indledt en jagt for at få over fem milliarder kroner i kassen til at sikre den fremtidige udvikling.

LinkedIn, som ved udgangen af juni havde 238 millioner brugere verden over, vil sælge for en milliard dollars eller 5,66 milliarder kroner aktier for at rejse penge til produktudvikling, en større international indsats og måske nye opkøb. LinkedIn havde ved udgangen af juni 2013 en pengekasse på 873 millioner dollars.

Hvornår aktiesalget skal finde sted, står endnu ikke klart. Det bliver bankerne J.P. Morgan og Morgan Stanley, der primært vil stå for aktiesalget. LinkedIn rejste 88 millioner dollars i november 2011, et halvt år efter børsnoteringen i maj. Dengang var målet 100 millioner dollars.

Også 14-årige får adgang

LinkedIns aktiekurs er i 2013 mere end fordoblet, og i juli rapporterede LinkedIn en omsætningsstigning på 59 procent til 363,7 millioner dollars, frem for alt på den stigende mobilbrug, som Facebook først nu har fået styr på.

Brugertallet er vokset med 37 procent siden sidste år, og i august meddelte LinkedIn, at man vil sænke aldersgrænsen for at være medlem til 14 år i USA i forsøget på at blive et vigtigt værktøj for teenagere, der gør klar til at skulle på college.

LinkedIn købte den mobile nyhedslæser Pulse for 90 millioner dollars tidligere i år og onlinepræsentationsværktøjet SlideShare for 119 millioner dollars sidste år og investerer stort i en ny indholdsstrategi for at gøre LinkedIn stadig mere uundværlig for brugerne.

Topchef bevarer magten

Medlemmerne opretter en personlig profil gratis og bruger LinkedIn til at søge jobs, finde nye ansatte eller brancheeksperter. Indtægterne kommer fra abonnementer på ekstra tjenester, annoncesalg m.m.

LinkedIn er startet i 2003 og har i dag topchefer fra samtlige virksomheder på magasinet Fortunes top 500-liste som medlemmer.

Uagtet aktieudvidelsen ligger 59,3 procent af stemmeandelen i LinkedIn fortsat i hænderne på medstifter og topchef Reid Hoffman.

Hovedkontoret ligger i Mountain View i Californien, USA.

 

 

 

Dagens Gossip