Lionel Messi idømmes 21 måneders fængsel for skattesvig

Den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, er idømt 21 måneders fængsel for skattesvig.

Det meddeler en spansk domstol onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De er dømt skyldige i tre forskellige forhold i skattesagen, skriver nyhedsbureauet.

Da dommen lyder på mindre end to år, gælder der særlige regler i spansk lov. Dommen gøres betinget, og derfor kommer Lionel Messi og hans far ikke til at sidde i fængsel.

Lionel Messi er desuden blevet dømt til at betale en bøde på 2,21 millioner dollar svarende til 14,7 millioner kroner.

Hans far skal betale et beløb svarende til godt 11 millioner kroner.

Begge valgte onsdag aften at appellere dommen. Ifølge AFP erklærer Messis advokater sig uenige i dommen og vil have den prøvet ved højesteret.

- Afgørelsen er ikke korrekt, og vi har tillid til, at appelsagen vil vise, at forsvaret har ret, siger advokaterne i en erklæring.

Anklageren gik efter 22 måneders fængsel til både Lionel Messi og hans far.

Sagen var for retten i slutningen af maj og begyndelsen af juni, hvor Lionel Messi på den ene af dagene vidnede. Fordi anklageren krævede mindre end to års fængsel, var Lionel Messi kun forpligtet til at møde op én dag.

Sagen så dagens lys i 2013. Lionel Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, var anklaget for i en periode fra 2007 til 2009 at have snydt den spanske stat for mere end 30 millioner kroner.

Det skete ifølge anklageren ved hjælp af firmaer i udenlandsk skattely. Pengene var tjent gennem verdensstjernens sponsoraftaler.

Den påståede skatteunddragelse er ifølge anklageren forestået af Jorge Horacio Messi. Men anklageren har ment, at Lionel Messi har været vidende om det, hvorfor anklageren har ønsket ham dømt som medskyldig.

Både far og søn har afvist dette med henvisning til, at Lionel Messi alene har koncentreret sig om at spille fodbold, mens faderen har taget sig af den økonomiske del for Barcelona-spilleren.

Allerede i 2013 erklærede de sig parate til at betale det skyldige beløb tilbage.

/ritzau/

Dagens Gossip