Lionel Messi sikrer Barcelona det spanske mesterskab

17/05/2015

Lionel Messi blev, ikke overraskende, manden, som sparkede det spanske mesterskab hjem til FC Barcelona.

Argentineren stod for kampens enlige scoring, da Barcelona søndag besejrede Atlético Madrid med 1-0 på udebane. Dermed fører holdet Primera Division med fire point ned til Real Madrid inden sidste spillerunde.

Ronaldo og co. gjorde ellers, hvad holdet skulle for at holde liv i håbet ved at besejre Espanyol med 4-1, men det hjalp ikke noget, da Barcelona også vandt.

Atlético Madrid lagde ud i højt tempo og allerede i ottende minut måtte Barcelona-målmand Claudio Bravo levere en klasseredning på et hovedstød efter et hjørnespark.

Barcelona fik langsomt bedre fat, og Lionel Messi fik et par gode tilbud på hovedstød i feltet. I den ene situation lignede det faktisk et straffespark, da bolden ramte Juanfrans hånd.

Herefter var det som om, at kampen satte sig en smule. Atlético Madrid tog opstilling i den velkendte betondefensiv lurende på kontra, mens Barcelona med et utal af afleveringer i banens bredde forsøgte at skabe huller i Atlético-muren.

Det gav en lidt kedelig omgang fodbold, og meget sigende forblev det da også 0-0 ved pausen.

Billedet var det samme efter pausen, hvor Atlético Madrid var farlige på et par dødbolde, mens Barcelona havde bolden mest.

Og efter 65 minutters spil kom så den lille sprække, Lionel Messi skulle bruge for at sende Barcelona på mesterskabskurs. Efter et hurtigt bandespil med Pedro inde i feltet sendte han bolden ind til 1-0 nede i det lange hjørne.

Selvom hjemmeholdet gik over i en mere offensiv formation for at jagte udligningen, så kørte Barcelona sejren hjem uden for alvor at komme i problemer.

I Barcelona, hvor Real Madrid besøgte Espanyol, stod det også 0-0 ved pausen, men et kvarter inde i anden halvleg gjorde Cristiano Ronaldo det til 1-0 for Real Madrid.

Små 20 minutter før tid begik Keylor Navas i Real Madrid-målet en kæmpe fejl, da han mistede bolden til Christian Stuani. Via Sergio Garcia havnede bolden igen for fødderne af Stuani, som let kunne sætte bolden ind til 1-1.

Real Madrid kom dog tilbage, og på mål af Marcelo og to mere af Cristiano Ronaldo sikrede hovedstadsklubben sig den forgæves sejr på 4-1.

Michael Krohn-Dehli rundede sin kamp nummer 100 i spansk fodbold, da han sammen med Celta Vigo spillede 1-1 ude mod Valencia.