Lisbeth Zornig dømt som menneskesmugler: Nu samler danskerne 70.000 kroner ind til bøden

22.500 kroner. Så meget lyder den bøde på, som forfatter og tidligere Børnerådsformand Lisbeth Zornig Andersen for nyligt blev idømt for at køre flygtninge gennem Danmark over landegrænsen. Samme beløb står hendes mand til at betale, og parret skal dermed af med det dobbelte 45.000 kroner.

Bøden er givet for menneskesmugling, men både forfatterinden selv og en række danskere afviser, at der burde være tale om noget strafbart.

Derfor har hun selv anket dommen, mens jazzmusikeren Benjamin Kobbel kommer hende til undsætning og har startet en indsamling på siden Caremaker.dk, der skal dække beløbet, hvis ikke dommen ændres. Allerede her til formiddag var beløbet over 70.000 kroner.

- Dagen derpå: Så vågnede Mikael Rauno Lindholm og jeg op som kriminelle. I hvert fald på papiret.  Jeg vælger at sige, at vi har fået et hjerte på straffeattesten. Vi vågnede også op til en bødeindsamling, som Benjamin Koppel havde taget initiativ til, der i løbet af natten var eksploderet i donationer. Jeg er så berørt af folks engagement. Det er for mig et klokkeklart signal til landets politikere om, at hvad civilbefolkningen i stor stil spontant gjorde i septemberdagene sidste år for at sikre flygtningenes trivsel, er i orden, skriver Lisbeth Zornig Andersen blandt andet på sin facebookprofil om indsamlingen.

Parret opfordrer desuden folk til at donere flere penge, som de vil give videre til andre, der ligeledes er dømt for menneskesmugling under flygtningestrømmen i efteråret. 

Læs også: Zornig efter menneskesmuglingsdom: Jeg er virkelig vred

Læs også: Lisbeth Zornig anker dom for menneskesmugling

Dagens Gossip