Lisbeth Zornig til Løkke: 'Vi kommer til at se tiggende børn på gaden i Danmark'

Tiggende børn i gadebilledet og fattige forældre, der må sende deres børn sultne i seng.

Sådan kommer virkeligheden i Danmark til at se ud med den nye integrationsydelse og kontanthjælpsloft, lyder spådommen fra Lisbeth Zornig Andersen i et debatindlæg for Ræson.

Den tidligere formand for Børnerådet skriver, at de politiske stramninger vil få de socialt udsatte til at gå fra at leve i 'relativ fattigdom' til 'absolut fattigdom'.

- Nu kommer Danmark til at have en gruppe af børn og voksne, der skal lære at drikke sig mætte i vand, inden de skal sove. Det er nemlig et godt trick til at falde i søvn inden sulten melder sig. Kunsten er at falde hurtigt i søvn, skriver Lisbeth Zornig Andersen.

Hun spår, at danske børn vil blive inddraget i de fattige forældres kamp for at få smør på brødet.

- I starten på den lovlige måde. Der kan samles flasker og gås med aviser, lyder det fra Lisbeth Zornig Andersen, der tror, at forsøget på at skaffe penge vil føre til kriminalitet hos børnene.

Læs også: Hvis Danmark var på flugt, så verden sådan her ud

- I den milde ende butikstyveri – i den grove ende handlinger, der kan ende med at gøre skade på andre mennesker også. Altså røverier og den slags, skriver Lisbeth Zornig Andersen, der kæmper for børn fra socialt udsatte familier. 

Resultatet af de politiske stramninger vil føre til, at vi om får år vil se tiggende børn på gaden, spår hun.

- Indenfor ganske få år, vil vi møde sorte, hvide og brune børn, der tigger. Medmindre en eller anden velgørende organisation som f.eks.Hus Forbi udvikler aviser eller børnebøger, børn kan sælge. Det føles jo ikke helt som tiggeri, og så kan borgerne måske bedre leve med det. Vi får se. Jeg får ret.

Læs hele debatindlægget ved at klikke her

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip