Litauisk triumf på rolig dag

Sidste år blev han nummer to i Post Danmark Rundt. Onsdag kørte Ramunas Navardauskas først over stregen på 11. etape i Giro d'Italia. Den 25-årige litauer tog karrierens anden Giro-etapesejr, sit hjemlands tredje i alt, efter en flot og modig afslutning.

I toppen af klassementet skete der ingen forandring. Vincenzo Nibali (Astana) bærer stadig den lyserøde førertrøje, skarpt forfulgt af Cadel Evans (BMC) 41 sekunder efter. Bjarne Riis-talentet Rafal Majka kom i mål med hovedfeltet, men rykker ud af top-10 med en margen på få sekunder.

Onsdagens bjergmenu i Giro d'Italia bød indledningsvis på et sandt forfølgelsesløb hen mod den sidste stigning. Tyske Patrick Gretsch (Argos) helt forrest forsøgte at ramme stigningen med en solid margen til feltet. Efter ham jagtede en solid gruppe af forfølgere, der blandt andre talte den italienske klatrer, Danilo De Luca. Omkring fem minutter bagude lå hovedfeltet med den lyserøde trøje, Vincenzo Nibali, og Team Saxo-Tinkoff-kaptajnen Rafal Majka.

Med knap 15 km tilbage endte eventyret for Gretsch, da Navardauskas (Garmin) og Oss (BMC) kørte op til ham og satte et voldsomt tempo, hvor Gretsch havde svært ved at sidde på hjul.

Samtidig skruede feltet bagude voldsomt op for farten. Da trioen ramte foden af stigningen, måtte en sukkerkold Gretsch dog slippe og køre alene mod mål.

I forfølgergruppen skiftedes de til at stikke af, mens Danilo De Luca ventede på, at stigningsprocenterne for alvor skulle tælle op ad. Helt fremme lykkedes det litauiske Ramunas Navardauskas at vriste sig fri, og Garmin-rytteren fortsatte stålsat de sidste fem kilometer mod mål.

I et hurtigt malende tråd kørte han alene i mål til karrierens anden etapesejr i Giroen. I feltet med klassementsrytterne var der stilstand, og konkurrenterne Nibali og Wiggins kørte sindigt i mål i et roligt tempo.

For favoritterne til den samlede sejr var der under onsdagens etape tilsyneladende en slags våbenhvile. Sandsynligvis orkestreret af det forspring på fem minutter, som udbryderne havde fået i løbet af dagen.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip