Liveevent: Naturen holder døgnåbent

Hvad sker der egentlig i den danske natur, hvis man lægger et dødt dyr ud, så der er noget at spise af for de andre dyr? Hvem kommer til middag? Det vil TV2 Fri undersøge og skyder fra 13. januar et projekt i gang, hvor der sendes live fra naturen på fri.tv2.dk.

11 dage i træk, 24 timer i døgnet har danskerne en unik mulighed for at følge med i naturens gang direkte hjemme fra stuerne, på arbejdet eller i skolen.

Naturen holder døgnåbent

Det er instruktør og fotograf Lars Ostenfeld, der sammen med TV2 Fri, Naturstyrelsen og Naturhistorisk Museum i Aarhus er manden bag projektet "Naturen LIVE - hvem kommer til middag?".

Sammen med et produktionshold fra England udpeger han et sted i Danmark, hvor der lægges en død kronhjort ud, så dyr og rovdyr har noget at gå i krig med. Kronhjorten og området omkring det rigges til med kameraer, og så er det ellers bare at vente på, at der kommer gæster forbi til middag.

Lars Ostenfeld vil være der fra start til slut - i en skurvogn 700 meter derfra - og han glæder sig:

- Det er et unikt projekt, hvor vi efterligner naturens gang. Et dyr dør, og andre overlever. Her spiller en enkelt død kronhjort hovedrollen, og vi ved ikke, hvilke dyr der vil komme forbi, men der er gode chancer for, at der for eksempel kommer krager og prikker øjnene ud, ørne, der vil flå hul i maven, ræve, der vil gumle i benet, og ulve, der vil hive byttet ind bag en busk for at spise i fred. Det bliver seernes vindue til naturens vilde fest - naturen holder døgnåbent, så at sige - og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang, siger Lars Ostenfeld, der blandt andet står bag den prisvindende naturfilm "Grantræet".

Følg med på Fri og Facebook

"Nature LIVE – hvem kommer til middag?” begynder mandag 13. januar på fri.tv2.dk og slutter torsdag 23. januar. I Frihuset og på TV2 Fri vil der i samme periode være fokus på naturen og de rovdyr, som vi kan være heldige at se live.

Lars Ostenfeld vil skrive dagbog, som man også kan følge på fri.tv2.dk, mens der på Facebook vil være mulighed for at komme med "behind the scenes" samt stille spørgsmål og gå i dybden med de dyr, der kommer forbi til middag. Det hele samles under #naturenlive.

Dagens Gossip