Liverpool avancerer i FA Cuppen efter besvær

25/01/2014

Liverpools drøm om at vinde FA Cuppen for første gang siden 2006 lever i bedste velgående.

Lørdag eftermiddag vandt storklubben uden en skadet Daniel Agger med 2-0 på udebane over AFC Bournemouth fra den næstbedste række. Dermed er Liverpool videre til femte runde af verdens ældste pokalturnering.

Selv om Liverpool på forhånd var udnævnt til store favoritter mod Bournemouth, tog Liverpools manager, Brendan Rodgers, ingen chancer og sendte noget nær stærkeste opstilling på banen.

I begyndelsen af kampen var det dog ikke til at se forskel på de profilerede Liverpool-stjerner og hjemmeholdets heroisk kæmpende spillere.

Bournemouth styrede spillet og kom til flere små chancer efter dødbolde.

Derfor var det noget ufortjent, at Victor Moses efter 26 minutters spil kunne bringe Liverpool foran 1-0 på et fladt skud fra kanten af feltet.

Hjemmeholdet blev ved med at trykke på resten af første halvleg, men udligningen kom aldrig.

Efter pausen kom Liverpool langt bedre med, og selv om Bournemouth havde tilløb til chancer, viste udeholdet den afgørende skarphed.

Efter en times spil fandt Luis Suarez angrebsmakker Daniel Sturridge i dybden, og den engelske landsholdsspiller prikkede sikkert Liverpool foran 2-0.

Den scoring kom hjemmeholdet sig aldrig over, og nerven faldt lige så langsomt ud af kampen.

På trods af flere nærgående Liverpool-forsøg blev der ikke scoret yderligere på det udsolgte Goldsands Stadium i Bournemouth.

Liverpool er sammen med Arsenal de eneste to hold, der er kvalificeret til femte runde af FA Cuppen, men storklubberne får i løbet af lørdag og søndag selskab af yderligere 14 hold.