Liverpool booker billet til 1/16-finalerne med sejr

27/11/2015

Liverpool er også med, når der spilles 1/16-finaler i Europa League.

Det stod klart torsdag aften, da Liverpool hjemme vandt 2-1 over franske Bordeaux i gruppe B, mens Rubin Kazan besejrede Sion med 2-0.

Det betyder, at Liverpool topper gruppen med ni point efterfulgt af Sion med otte point, mens Rubin Kasan og Bordeaux har henholdsvis fem og tre point inden den sidste grupperunde.

Inden opgøret samlede Bordeaux-spillerne sig og holdt et stort banner op med teksten "Thank you". Det var en tak for støtten i forbindelse med de blodige angreb i Paris for nylig, hvor 130 mennesker mistede livet.

Liverpool har efterhånden ramt en succesfuld form, siden tyske Jürgen Klopp kom til. Senest vandt Liverpool 4-1 ude over Manchester City tre uger efter, at Liverpool besejrede Chelsea 3-1 ude.

Torsdag aften havde Christian Benteke bolden i mål efter en halv time, men scoringen blev annulleret for offside. Få minutter senere gik det så galt for hjemmeholdet.

Et indirekte frispark endte i Liverpool-feltet, hvor Jaroslav Plasil prikkede bolden til Henrik Saivet, som kanonerede den i mål til Bordeaux-føring 1-0 efter 33 minutter.

Den holdt dog ikke længe.

Fem minutter efter fik Liverpool tildelt et straffespark, og det omsatte den tidligere Manchester City-spiller James Milner koldblodigt til udligning, hvilket fik Liverpools fans til at stemme i med opbakning.

I halvlegens døende minutter kom Liverpool så i front. Nathaniel Clyne sendte bolden ind til Christian Benteke, der opfangede bolden og hamrede den i mål til 2-1-føring kort før pausen.

Efter 54 minutter havde Benteke igen bolden i nettet efter et indlæg, men igen blev scoringen annulleret angiveligt for et frispark begået mod gæsternes Lamine Ludovic Sane.

Herefter handlede det om at holde resultatet for Liverpool uden at bruge for mange kræfter. Bordeaux fik tildelt et direkte frispark i det 90. minut, som dog ikke gav scoring.

Liverpool tager søndag imod Swansea på hjemmebane i Premier League.