Liverpool får tæsk af oprykkerne fra Hull

01/12/2013

Liverpool blev søndag sat på plads af nyoprykkerne fra Hull. På hjemmebane vandt nyoprykkerne fuldt fortjent med 3-1 i en kamp, som slog fast, at Liverpool har problemer defensivt.

Tom Huddlestone scorede sejrsmålet til 3-1 fire minutter før tid, da Liverpools midterforsvarer Martin Skrtel løb ind i bolden og fik den til at skifte retning.

Det samme var også sket for Skrtel ved målet til 1-0 for Hull i første halvlegs 20. minut.

Kun syv minutter senere udlignede Steven Gerrard ellers for Liverpool, som i 16 kampe aldrig tidligere havde tabt til Hull.

Gerrards Premier League-mål nummer 101 faldt direkte på frispark - 15 år og to dage efter hans debut i Premier League.

Det var altså ikke for alvor til at se på indsatsen, at Liverpool før søndagens kamp faktisk lå på andenpladsen i Premier League. Og kun ét point i holdets seneste to kampe er for lidt, når man ellers kalder sig tophold.

Hulls scoring til 2-1 var signeret David Meyler og faldt 20 minutter før tid. En scoring, som kom i momentet efter, at Liverpools Victor Moses var meget tæt på at komme fri til scoring i den modsatte ende.

Scoringen var et mønstereksempel på, hvor store problemer Liverpool kan have med at få ekspederet bolden ud af farezonen. Hull-spillerne legede skydetelt i straffesparksfeltet lige foran Liverpool-målmand Simon Mignolet.

I øvrigt er det første gang i denne sæson, at Hull har scoret to mål eller mere i en Premier League-kamp. Også et signal om, at det ikke var fordi Liverpool var oppe mod en angrebsmæssig overmagt.

Liverpools problemer stopper ikke her. Før kampen stod det nemlig klart, at holdet må undvære angriberen Daniel Sturridge imellem seks og otte uger.

Sturridge har scoret ni mål i Premier League i efteråret, men han har pådraget sig en ankelskade tidligere på ugen.

Dermed er en stor del af målscoringen lagt i hænderne på Luis Suarez, og lige som holdkammeraterne spillede han en halvskidt kamp i Hull.

Trods nederlag holder Liverpool i hvert fald midlertidigt fast i sin andenplads i ligaen, men Chelsea har lige så mange point, dog for en kamp færre.

Med 17 point for 13 kampe er Hull nu nummer 10 i Premier League.