Liverpool fritager Klopp for resultatpres i denne sæson

Normalt er målet hurtige resultater, når en ny træner ankommer til en klub på højeste niveau i Premier League.

Sådan forholder det sig ikke i Liverpool, der netop har ansat den tidligere Borussia Dortmund-træner Jürgen Klopp.

Tyskeren fortæller, at der ikke er fastsatte mål om konkrete resultater i den første sæson, men at målet primært er at skabe et fodboldbrand i Liverpool.

- Jeg snakkede med folkene i spidsen for klubben. Målet i denne sæson er ganske enkelt at spille fodbold med et genkendeligt brand, siger Klopp i et interview med Bild.

Ifølge Bild bekræfter Klopp, at Liverpool-ejeren, Fenway Sports Group, ikke forventer specifikke placeringer for Liverpool i den nuværende sæson.

Klopp tager over efter fyrede Brendan Rodgers, mens Liverpool er nummer ti i ligaen med 12 point for 10 kampe.

Da Klopp blev præsenteret fredag ved et velbesøgt pressemøde, fastslog den succesrige træner, at han kunne skaffe mesterskabet til Liverpool i løbet af fire år.

I snakken med Bild pointerer Klopp dog, at der er brug for tålmodighed.

- Der er ingen tvivl om, at det er en stor udfordring. Liverpool har ikke haft succes i lang tid, og klubben har hele tiden skiftet manager, og nu har de udpeget en tysker, som ikke er nogen mirakelmager. Fremgang er ikke muligt uden noget tid, siger Klopp.

Hans første opgave i spidsen for Liverpool bliver opgøret ude mod Tottenham i Premier League den kommende lørdag.

I første omgang danner han sig et overblik over truppen, og meget tyder på, at Klopp ikke har krævet en masse penge til nye spillere.

- Det interesserer mig ikke, om der er penge i januar. Vi er blot i oktober, og jeg ved ikke engang, hvor mange kampe, vi har, før transfervinduet åbner, siger Klopp.

Han fik ved pressemødet brandet sig selv som "The Normal One" i kontrast til, at Chelsea-manager Jose Mourinho tidligere i karrieren kaldte sig selv "The Special One."

Selv om, der i Liverpool-kredse hurtigt blev fremstillet t-shirts med teksten, så var det en improviseret kommentar, fortæller Klopp.

- Det er ikke nogen normal klub. Det er en speciel klub. Jeg er den normale, men jeg havde ikke overvejet det. Jeg svarede bare, da jeg blev spurgt.

- Nogle gange er det bedre at holde sin mund, men det er lidt svært på et pressemøde, siger Klopp.

/ritzau/

Dagens Gossip