Liverpool-kaptajn donerer formue til Hillsborough-ofre

Liverpools anfører, Steven Gerrard, har doneret 96.000 pund (svarende til 868.000 danske kroner) af sin personlige formue til familierne til ofrene for Hillsborough-katastrofen.

Ved stadiontragedien i 1989 blev 96 Liverpool-tilhængere mast ihjel, da for mange fans blev lukket ind i et indhegnet ståpladsafsnit på stadionet i Sheffield. Blandt ofrene var Gerrards fætter.

I april er det 25 år siden, og nu kan Hillsborough Family Support Group altså se frem til at få fyldt pengekassen op.

- Jeg synes, at timingen er rigtig, og efter at have talt med klubben har jeg besluttet at gøre det nu, siger Steven Gerrard til Liverpool Echo.

Donationen skal bidrage til, at der fortsat er opmærksomhed omkring familiernes arbejde for at få ro i sindet og få alle skyldige stillet til ansvar.

- Jeg synes, jeg er i en position, hvor jeg kan gøre det. Den forbindelse, jeg selv har til Hillsborough med min egen familie, gør, at jeg har villet det her i et stykket tid, siger Steven Gerrard.

Liverpool møder tirsdag aften Everton i Premier League, og Gerrard benytter lejligheden til at rose Everton-supporterne for støtten gennem årene - trods lokalrivaliseringen.

- Deres støtte har været der, lige siden det skete. Det kan vi kun takke for. Det har været meget rørende, siger Steven Gerrard.

/ritzau/

Dagens Gossip