Liverpool overmander United i historisk opgør

10/03/2016

Liverpool FC besejrede Manchester United 2-0 hjemme i den første Europa League-ottendedelsfinale og har dermed det ene ben i kvartfinalerne.

Kampene mellem de to engelske storhold hører traditionelt til blandt de største opgør i europæisk fodbold. Men holdene har trods mange europæiske triumfer aldrig mødt hinanden i en europæisk turnering.

Og selv om der var tale om et opgør i den mindre prestigefyldte Europa League, manglede der ikke tænding på hverken tilskuerpladserne eller banen, hvor mål af Daniel Sturridge og Roberto Firmino sikrede Liverpool sejren.

I første halvleg stod der Liverpool på det meste. United stillede sig kompakt på egen banehalvdel, mens Liverpools offensiv blæste til angreb.

Men der skulle alligevel et straffespark til for at få bolden over stregen. Liverpools Nathaniel Clyne blev spillet fri i straffesparksfeltet, hvor Memphis Depay holdt ham kortvarigt tilbage, og det udløste et forsøg fra straffesparkspletten.

Det spark tog Daniel Sturridge sig af, og selv om United-keeper David De Gea fik den ene hånd på bolden, var det ikke nok til at stoppe Sturridge fra at bringe Liverpool foran.

United skal prise sig lykkelig for, at De Gea havde en stor kamp i målet, for målmanden diskede i første halvleg op med flere pragtredninger, og uden ham havde føringen ved pausen formentlig været større.

I anden halvleg kom Manchester United bedre med i kampen, men det lå stadig i luften, at Liverpools mange chancer skulle udløse endnu et mål.

Og det gjorde de med et kvarter tilbage, da Roberto Firmino omsatte en dårlig clearing af United-forsvaret til en 2-0-føring. En føring, der holdt helt til kampens afslutning.

Med 2-0-sejren har Liverpool et godt udgangspunkt inden returkampen. United-spillerne vil formentlig være glade for, at De Geas fremragende indsats i målet forhindrede et endnu større forspring.

Returkampen spilles torsdag på Old Trafford i Manchester.