Liverpool rykker op på duksepladsen efter nyt Suarez-show

Efter flere år uden for topstriden i Premier League er Liverpool nu helt oppe i toppen af engelsk fodbold.

Lørdag eftermiddag spillede Merseyside-klubben sig op på førstepladsen i den bedste engelske række med en 3-1-sejr hjemme over oprykkerne fra Cardiff.

Liverpool, der nok en gang havde henvist den danske landsholdsanfører, Daniel Agger, til bænken, satte sig hurtigt på kampen.

Holdet tog fat, hvor det slap i sidste weekends 5-0-sejr ude over Tottenham. Efter 24 minutters spil kunne den uruguayanske stjerneangriber Luis Suarez helflugte føringen i mål efter oplæg fra Jordan Henderson.

Og Suarez, der i denne uge forlængede sin kontrakt med Liverpool, var også manden bag 2-0-målet, der faldt efter 41 minutter. Angriberen spillede uselvisk bolden på tværs til unge Raheem Sterling, der enkelt kunne trille bolden ind i et tomt mål.

Kort før pausen fik Suarez igen tilskuerne på Anfield op af sæderne. Med en følt inderside krøllede angriberen bolden i mål fra kanten af feltet.

Det var Suarez' 10. scoring i de seneste fire Premier League-kampe, og han cementerede samtidig sin førsteplads på topscorerlisten, hvor han nu er noteret for 19 mål.

Det er imponerende set i lyset af, at han indledte sæsonen med seks dages karantæne.

Kampen faldt markant i tempo og intensitet i anden halvleg. Liverpool havde resultatet på plads, og Cardiff ville gerne undgå en ydmygelse.

Men efter knap en times spil steg Cardiffs Jordan Mutch pludselig op i Liverpool-feltet og stangede en reducering i mål. Daniel Aggers forsvarskolleger Sakho og Skrtel så ikke heldige ud i den situation.

10 minutter før tid sendte Cardiff den danske angriber Andreas Cornelius på banen i et forsøg på at få en 2-3-scoring, der kunne fremtvinge gummiben hos Liverpool.

Tre minutter senere fik Cornelius dansk selskab på banen, da Liverpool sendte Daniel Agger på banen for at stabilisere forsvaret. Agger fik straks overrakt anførerbindet af Luis Suarez.

Det blev ikke til flere mål lørdag på Anfield, og Liverpool kan fryde sig over førstepladsen, der dog kan generobres af Arsenal, der mandag møder Chelsea på hjemmebane.

/ritzau/

Dagens Gossip