Liverpool sejrer sig til andenplads i Premier League

01/03/2014

Liverpool er for alvor med i kampen om det engelske mesterskab. Efter lørdagens kampe avancerer holdet fra fjerde- til andenpladsen.

Tidligere lørdag snublede Arsenal ude mod Stoke, og Liverpool var ikke sen til at udnytte konkurrentens 0-1-nederlag. På udebane mod Southampton sejrede Liverpool 3-0. Luis Suarez havde aktier i alle tre mål.

For anden kamp i træk var Daniel Agger en del af startopstillingen, men i modsætning til kampen mod Swansea spillede Agger denne gang kampen til ende.

Han kunne være tilfreds med at være en del af et forsvar, der holdt nullet. Samtidig lynede Liverpools topscorer i den anden ende.

Ved lidt af en tilfældighed stod Luis Suarez pludselig helt fri i Southamptons straffesparksfelt, og Suarez scorede sikkert til 1-0 efter 16 minutter. Det var hans 24. ligamål i denne sæson.

I den resterende del af første halvleg pressede Southampton periodevis, men Liverpool holdt stand til pausen.

13 minutter efter denne kom Liverpool et stort skridt nærmere sejren. Raheem Sterling var netop kommet på banen, da han udnyttede et flot oplæg fra Luis Suarez til 2-0.

I kampens overtid fremtvang Luis Suarez et straffespark, som Steven Gerrard udnyttede til 3-0.

Med sejren overhaler Liverpool både Arsenal og Manchester City i toppen. Førerholdet Chelsea har 63 point, mens Liverpool og Arsenal begge har 59. Liverpool har dog den klart bedste målscore.

Manchester City ligger nummer fire med 57 point, men har spillet to kampe færre i forhold til de tre øverste.