Liverpool sender United ud i det europæiske mørke

18/03/2016

Liverpool er klar til kvartfinalerne i fodboldens Europa League.

Torsdag aften klarede manager Jürgen Klopps mandskab 1-1 ude i traditions- og prestigeopgøret mod Manchester United, og dermed går Liverpool videre med samlet 3-1.

Bagud 0-2 efter det første opgør skulle Manchester United forsøge at skabe en af de magiske aftener i europæisk regi, som har været en mangelvare i den skrantende storklub, siden klubbens mangeårige manager Alex Ferguson trak sig tilbage i 2013.

Den pressede manager Louis van Gaals hold gjorde dog et hæderligt forsøg i en eksplosiv første halvleg, hvor hjemmepublikummet på Old Trafford på et tidspunkt fik troen på, at det kunne lade sig gøre at indhente Liverpools forspring.

Efter cirka 20 minutters spil havde først Jesse Lingard og dernæst Juan Mata gode muligheder for at bringe United foran, uden at det udmøntede sig i scoringer.

Hjemmeholdets målmand, David De Gea, viste til gengæld ren verdensklasse, da han helt nede ved jorden reddede et forsøg fra Liverpools Philippe Coutinho.

Efter 32 minutter kom United foran på et straffespark, som Anthony Martial sendte ind bag Simon Mignolet i Liverpool-målet.

Forinden var 20-årige Martial blevet fældet i straffesparksfeltet af Liverpool-forsvareren Nathaniel Clyne, der havde store problemer med den unge franskmand.

Kort efter var gæsternes Daniel Sturridge tæt på at score direkte på frispark, men hans afslutning prellede af på overliggeren.

Efter flere chancer til begge hold lukkede Philippe Coutinho luften ud af kampen kort før pausen, da han udlignede til 1-1.

Brasilianeren drev gæk med Uniteds Guillermo Varela i venstre angrebsside, og fra en spids vinkel løftede Coutinho smart bolden over David De Gea, der ikke dækkede sit mål helt godt i situationen.

Så havde Manchester United 45 minutter til at score tre gange, og det lykkedes ikke.

Liverpool havde flest chancer for at vinde kampen efter pausen, men uafgjort var alt rigeligt for Jürgen Klopp og co.

Med den samlede sejr holder Liverpool liv i håbet om at vinde en titel i denne sæson.

Manchester United er fortsat med i FA Cuppen, hvor klubben er nået frem til kvartfinalerne.

Begge klubber har for længst spillet sig agterud i Premier League.