Liverpool slutter sig til toppen efter pligtsejr

18/08/2015

Fire fodboldklubber er begyndt Premier League med to sejre efter to spillerunder.

En af de fejlfri klubber er Liverpool, som mandag aften knebent vandt 1-0 på hjemmebane over oprykkerholdet Bournemouth.

De øvrige tre hold med maksimumpoint er Manchester City, Leicester og Manchester United. City fører dog ligaen med den bedste målscore - den lyder på 6-0.

En stærkt spillende Christian Benteke stod for Liverpools enlige mål efter 26 minutter, da den tidligere Aston Villa-angriber dukkede op helt fri i feltet efter et frispark og scorede sit første mål for sin nye klub.

Liverpools mål burde dog være blevet underkendt for offside, da Philippe Coutinho var i en strafbar offside-position, fordi brasilianeren helt tydeligt gik efter at ramme bolden.

Selv om Coutinho ikke rørte bolden, så tog han fokus fra Bournemouth-keeper Artur Boruc, som stod fastfrosset til målstregen i forvirring over situationen.

Men målet blev anerkendt, og Liverpool kunne trække sig en smule tilbage på banen og kontrollere begivenhederne. Det gik fornuftigt i resten af første halvleg.

I anden halvleg blev Bournemouth dog farligere, og især skotten Matt Ritchie havde et par nærgående forsøg - heraf et skud på stolpen efter en times spil.

Også Eunan O'Kane havde et forsøg, men effektiviteten og heldet udeblev for det undertippede udehold.

Benteke ramte overliggeren i slutminutterne, så for anden gang i træk endte det med en 1-0-sejr til Liverpool, som også slog Stoke i sæsonpremieren med de samme cifre.