Liverpool smider point trods flot comeback

18/01/2014

Liverpool spillede som nat og dag på hver sin side af pausen i lørdagens hjemmekamp mod Aston Villa. Selv om Liverpool var nede med 0-2, lykkedes det de rødklædte værter at få 2-2.

Fra kampens begyndelse var der ellers ikke meget, der tydede på, at Liverpool ville få point med fra dagens opgør.

Aston Villa spillede bedst og skabte flest chancer.

Den første store chance til gæsterne kom allerede inden, der var spillet et minut. Gabriel Agbonlahor prikkede en friløber forbi Liverpools målmand Simon Mignolet. Uheldigvis for Agbonlahor og Villa røg bolden snert forbi målet.

Efter 23 minutter headede Aston Villa på stolpen, men to minutter efter lykkedes det endelig gæsterne at bringe sig foran.

Lynhurtige Agbonlahor lagde en bold fladt ind over, som østrigeren Andreas Weimann kom først på og sendte i nettet.

10 minutter efter den første scoring fordoblede Aston Villa helt fortjent føringen.

Simon Mignolet kom fælt på mellemhånd ved et Agbonlahor-indlæg, hvorfor Aston Villas farlige angriber Christian Benteke nemt kunne heade bolden i det tomme mål.

Liverpool fik en livline i første halvlegs overtid, da Jordan Henderson kækt fandt Daniel Sturridge i dybden med en hælaflevering. Den engelske angriber svigtede ikke og chippede bolden elegant ind bag Brad Guzan til pausestillingen 1-2.

Efter en skidt indsats før pausen stormede Liverpool frem på banen fra første fløjt i anden halvleg.

Det gav bonus allerede efter syv minutter. Luis Suarez faldt til jorden efter en duel med Brad Guzan, og det takserede dommeren til et tvivlsomt straffespark.

Steven Gerrard udnyttede chancen fra 11-meter-pletten til at bringe balance i målregnskabet.

Liverpool pressede på for at score sejrsmålet, men holdet formåede ikke at dirke Aston Villas massive forsvar op.

Da Aston Villa heller ikke kunne få bolden i nettet i den anden ende, sluttede kampen 2-2.

Pointtabet betyder, at lokalrivalerne Everton kan rykke forbi Liverpool på fjerdepladsen mandag, hvis de blåblusede slår West Bromwich.

Niklas Helenius sad på bænken hele kampen for Aston Villa, der ligger på 10.-pladsen i Premier League.