Liverpool tager førstepladsen i EL-gruppe med uafgjort

10/12/2015

Liverpool spadserede sig til at vinde gruppe B i Europa League, da det torsdag blev 0-0 ude mod schweiziske Sion.

Liverpool var allerede videre fra gruppen inden opgøret, og slutter på førstepladsen i gruppen med ti point.

Det uafgjorte resultat betyder, at Sion følger med på andenpladsen med ni point, da Bordeaux og Rubin Kazan spillede 2-2.

Liverpool mødte op i Schweiz med seks ændringer i forhold til det hold, der søndag tabte 0-2 i Premier League til Newcastle.

Med det nederlag stoppede en stime for manager Jürgen Klopp på fire sejre i fire kampe på halvanden uge, og Klopp havde blandt andet Brad Smith og Kolo Toure med som nye i forsvaret.

Sion tog imod i en kamp, hvor det schweiziske mandskab med en sejr ville tage førstepladsen i gruppen - lidt af en bedrift af Sion, der aktuelt indtager en midterplads i den hjemlige liga, hvor FC Basel er stukket helt af med 43 point i toppen mod Sions 22 point for 18 kampe.

Første halvleg endte dog uden scoringer, og efter pausen forsøgte James Milner sig, men afslutningen endte lige i favnen på Andris Vanins i Sion-målet.

Liverpool kvalificerede sig videre fra gruppen i det seneste opgør, da Bordeaux blev besejret 2-1, og med uafgjort 0-0 ville Sion følge med Liverpool videre.

Leo Lacroix forsøgte sig med et hovedstød for Sion med en halv time igen, men lykkedes ikke, og fem minutter senere var det Ebenezer Assifuah, der misbrugte et stort tilbud efter en flot redning af Simon Mignolet i Liverpools mål.

Liverpool ligger aktuelt på ottendepladsen i Premier League med 23 point, og møder søndag West Bromwich Albion i den hjemlige liga.

I gruppe C tabte Borussia Dortmund hjemme 0-1 til Paok Thessaloniki.

Da FC Krasnodar samtidig ude vandt 3-0 over FK Qabala, så tager Krasnodar førstepladsen i gruppen foran Dortmund, der også er videre til 1/16-finalerne.