Liverpool tilføjer Leicester første udebanenederlag

26/12/2015

Leicester med Kasper Schmeichel på mål indkasserede sæsonens første udebanenederlag, da turen til Anfield i Liverpool resulterede i et nederlag på 0-1.

Nederlaget betyder, at holdet kan blive stødt fra duksepladsen i Premier League, hvis Arsenal senere lørdag slår Southampton.

Det blev fra start et klart overtag til Liverpool, som trykkede på for at tage føringen mod årets sensationshold i Premier League.

Liverpool skabte flere gode chancer i løbet af de første 45 minutter, men holdet har ikke en angriber eller et andet offensivt trumfkort, som har mange mål i støvlerne for tiden.

En blanding af halvsløje afslutninger og en koncentreret Kasper Schmeichel mellem stængerne hos Leicester betød, at målene udeblev.

En af Liverpool-synderne var det belgiske angrebstalent Divock Origi. Han gik dog i stykker ti minutter før pausen og blev erstattet af landsmanden Christian Benteke.

Riyad Mahrez havde Leicesters bedste forsøg i første halvleg, men Simon Mignolet i Liverpool-målet leverede en fin redning på skuddet fra kanten af feltet.

0-0 ved pausen, og det kunne udeholdet være mest tilfreds med.

Leicester kom spillemæssigt bedre med efter pausen, og der var længere mellem Liverpools chancer.

Efter en god times spil kom så Liverpools første store chance i anden halvleg, og den udnyttede indskiftede Benteke. Fra midt i feltet afsluttede han fladt forbi Kasper Schmeichel til 1-0.

Først mod kampens slutning fik Leicester lagt et pres mod Liverpool-målet, men det var for sent, og topholdet måtte notere sig det andet nederlag i sæsonen - det første på udebane.

Skudstatistikken lød kort før tid på 23-5 til Liverpool, hvilket var et reelt billede på kampen.

Tottenham tog den forventede favoritsejr hjemme mod Norwich, og det var landsholdsangriberen Harry Kane, som gik forrest i gevinsten på 3-0.

I første halvleg fremtvang han et straffespark, som han selv udnyttede sikkert, og inden pausen gjorde han det også til 2-0 på en flad afslutning. Tom Carroll lukkede til 3-0.

Trods ankomsten af Guus Hiddink på trænerbænken slider Chelsea stadig med at finde formen. Hjemme måtte mestrene nøjes med 2-2 mod Watford. Diego Costa scorede begge målene for Chelsea, mens Oscar brændte et straffespark mod slutningen.

Manchester City dukkede Sunderland med 4-1, mens Aston Villa med Jores Okore på banen i hele kampen spillede 1-1 med West Ham.