Liverpool vil afbryde spansk titelfest i Europa

Spansk fodbold er for tredje år i træk tæt på at vinde samtlige trofæer i de europæiske klubturneringer.

Liverpool står med den eneste chance for at slå sprækker i den spanske dominans, når manager Jürgen Klopp onsdag klokken 20.45 i Basel sender sit hold på banen mod de forsvarende mestre fra Sevilla.

Finalen bliver et møde mellem to angrebshidsige hold, der har skuffet i de hjemlige turneringer i Spanien og England, men alligevel formår at præstere lidt ud over det sædvanlige i de store kampe.

Liverpool leverede måske det største øjeblik i Europa League i denne sæson, da holdet i kvartfinalen sendte de tyske favoritter Borussia Dortmund ud efter tre sene scoringer på Anfield - den sidste og afgørende i overtiden.

Jürgen Klopp vil have sit hold til at finde den samme hidsighed frem i onsdagens finale.

- Der bliver dueller overalt på banen. Der skal helt sikkert kæmpes hårdt, for man kan ikke vinde en titel bare ved at spille lidt fodbold.

- Man skal vise, at man er klar til de helt store øjeblikke, siger tyskeren til uefa.com.

For at have sine bedste spillere klar valgte Klopp i weekenden at spare dem i sidste spillerunde af Premier League, hvor Liverpool endte på en skuffende ottendeplads.

Sevilla, der er uden den langtidsskadede Michael Krohn-Dehli, har haft en ligeså skuffende sæson i den spanske liga med en syvendeplads. Det lykkedes ikke at vinde en eneste udekamp.

Til gengæld har andalusierne for tredje år i træk blæst al modstand væk i Europa League. Derudover har Unai Emerys Sevilla-hold endnu en chance for succes på søndag, hvor Barcelona venter i den spanske pokalfinale.

- Vi har to finaler, og selv om vi får hård modstand, så er spillerne målrettede og vil nyde det.

- At vi er nået frem til den tredje finale i træk, det viser, hvor fokuserede og sultne vi er efter at gøre det godt i Europa League og vinde turneringen, siger træneren.

Sevilla-topscorer Kevin Gameiro lægger vægt på, at spanierne har mere finaleerfaring end Liverpool, der senest kæmpede om en europæisk titel i 2007, da det endte med et finalenederlag i Champions League til AC Milan.

To år tidligere havde Liverpool leveret historiens måske vildeste comeback i Champions League-finalen mod Milan, der førte 3-0 ved pausen. Liverpool scorede tre gange i anden halvleg og tog trofæet efter en afgørelse på straffespark.

- Det bliver spændende, og de vil gøre livet hårdt for os, men vi har været sammen i en årrække, og vi ved, hvordan vi skal spille den slags kampe, siger Gameiro.

Med en sejr i finalen følger en plads i Champions League til efteråret. Dette års CL-finale står mellem Real Madrid og Atletico Madrid.

/ritzau/

Dagens Gossip