Liverpools serber sænker Sunderland

10/01/2015

Serberen Lazar Markovich scorede, blev snydt for et straffespark, ramte overliggeren og var i det hele taget en evig trussel, da Liverpool vandt 1-0 i Sunderland lørdag eftermiddag.

Hjemmeholdet blev reduceret til 10 mand, da Liam Bridcutt fik rødt kort få minutter efter pausen. Han havde fat i Liverpools Emre Can i en løbeduel, og fik derfor gult kort i kampen.

Den situation gjorde det ikke nemmere for Sunderland, men holdet blev faktisk en kende mere pågående og spillede med mere energi efter udvisningen af Bridcutt.

Kampen var ikke mere end tre minutter gammel, da Lazar Markovich blev nedlagt af en klodset tackling fra Wes Brown. Det lignede et meget tydeligt straffespark, men Liverpool fik ingenting.

Det gjorde gæsterne til gengæld fem minutter senere. Fabio Borini mistede bolden på vej ind i straffesparksfeltet, den ender tilfældigt hos Markovich, som sender bolden mellem benene på Sunderlands rumænske målmand Costel Pantillimon. Der var stillingen 1-0 til gæsterne.

Serberen havde ikke scoret tidligere for Liverpool, men han var tæt på at gøre det igen efter en halv time. En lidt høj bold, som svær at sparke til, fik han alligevel ramt ganske godt, og bolden ramte overliggeren, uden at Simon Mignolet var i nærheden af at fange den.

Liverpool sad på alt i første halvleg, og fik endnu en stor chance kort før pausen. Fabio Borini fik en flot aflevering fra Emre Can, men italieneren forsøgte at drible rundt om Pantilimon i stedet for blot at sparke den forbi målmanden.

Udvisningen af Liam Bridcutt fire minutter efter pausen, gjorde ingen væsentlig forskel. Sunderland-spillerne mandede sig en smule op, men de kunne ikke score, og Liverpool holdt igen på gaspedalen.

Bosnieren Dejan Lovren afløste Steven Gerrard i pausen, men han viste ikke, at han bør afløse Gerrard, når Gerrard rejser til Los Angeles efter denne sæson.

Med sejren er Liverpool nummer otte i Premier League med 32 point efter 21 kampe.