Livet var fedt i 90'erne: 14 ting man altid kom hjem med fra ferie

De af os, der har levet og rejst i 1990'erne kan huske en tid før Easyjet og Ryan Air. Det var tiden, hvor bilferier, camping og ægte charterferie var in, og tiden hvor man slæbte følgende ting med sig hjem fra ferien:

1) Flotte fletninger
Så kom dansken sydpå, og det blev fejret ved at få os til at ligne ægte rastafarier…

Foto: Twitter

... Eller hvad der nu var tanken med de mangefarvede, meget stramme, til tider pinefulde fletninger, børn og voksne fik lavet i strandkanten eller på en turistet marina med illegale popup-boder.

Nogle af os gik hele vejen.

2) Disse:
I alskens farver….

Foto: Twitter

3) Tatoveringer
De falske af slagsen: Henna. Det var tider, hvor e-numre og farvestoffer ikke blev taget så højtideligt. “Så la’ dog barnet få den delfin på anklen/håndleddet.”

Foto: Pinterest

4) “Sjove” t-shirts
Som man efterfølgende enten bar i skolegården sammen med de flotte Harley Davidson gamacher eller modsat var bevidst nok om ikke fungerede i hverdagen nordpå og dermed kun brugte til at sove i eller lave havearbejde i efterfølgende.

5) Uundværlige dingenoter
Så som gameboys eller disse “puslespil”, som man snildt kunne få timer til at gå med på bagsædet ned gennem Europa, indtil man fik lyst til at skille skidtet ad og snyde brikkerne på plads for at løse det.

6) Lakridser
… Og metervis af syrlige vingummier i kæmpe æsker fra Tyskland eller færgen til Sverige. Enorme glas af Nutella var heller ikke helt skidt. Det var vel ferie. 

Foto: Rema 1000

7) Snekugler
... Eller glimmerkugler. Med en flot gengivelse af Eiffeltårnet, et bjerglandskab eller andet, der mindede en om ferien.

8) Filmruller, der skulle fremkaldes
Metervis af Kodak-ruller med 50 procent dårlige billeder af alle ferieminderne.

Foto: Shutterstock

Alternativet var:

9) Engangskameraer
Minderne skulle jo foreviges, og havde man ikke lige råd eller mulighed for at slæbe kæmpe-Nikon’et med, så var engangsæsken med endnu en Kodak-rulle i et godt bud.

Til gengæld medfulgte her en evig angst for, at man have beskadiget skidtet ved at trække det for meget op. Og man var også altid i tvivl om, hvorvidt der var bare ét lille billede tilbage, fordi tælleren stod lidt skævt.

10) Flettede armbånd
Du ved, hvad vi taler om:

11) Kopi kopi kopi
Fake ‘Hard Rock Café t-shirts’ fra Kreta. Alternativt alt andet fake fra det gule marked i Prag eller andre gode steder.

12) Fodboldtrøjer fra mærkelige hold...
For mange drengebørn eller fodboldinteresserede var det svært at undgå at komme hjem med en unik souvenir i form af det mere eller mindre kendte, lokale fodboldsholds trøjer. Gerne fake, så man ikke skulle bruge en bondegård på det.

Hvis ikke det lokale fodboldhold var sejt nok, kunne man altid finde en Manchester United- eller Liverpool-trøje for ingen penge (uden mærketøjslogoet og i et mærkeligt stof naturligvis).

13) Nøgleringe
Eiffeltårnet var et yndet symbol.

14) Håndklæder
Dem kunne man ikke få for mange af, så skufferne blev propppet med dekorative håndklæder med delfiner og en skråskrift med eksempelvis “Palma” stående henover.

Alternativt prægede igen et fodboldhold, vi nævner i flæng Barcelona, det nulrede stof.

Foto: Home Garden Gadgets.

Læs også: Livet var hårdere i 90'erne: 14 ting børn i dag ikke ville kunne klare
 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip