Livredder hædret for at redde 27-årig mand: Jeg gjorde bare min pligt

Det kan nok være, at livredder Enver Haskic, kiggede en ekstra gang, da han fik overrakt både blomster og et gavekort af direktøren for Spar Nord Bank Kolding, Ole Hermansen.

Årsagen til overrækkelsen var, at livredderen tirsdag aften reddede en 27-koldingenser fra druknedøden. Han havde fået et ildebefindende og lå bevidstløs på bunden af det store bassin, men takket være livredderens øjeblikkelig reaktion og korrekte indsats er han i dag i live.

- Enver er en helt – intet mindre. Det kan godt være, at hans job som livredder er at passe på de mange gæster, men ingen kan vide, hvordan man vil reagere, når uheldet er ude, som det var tilfældet i tirsdags. Enver reagere ”helt efter bogen”, og det fortjener han stor tak for. Hans indsats har rørt mig dybt, siger Ole Hermansen.

Selv om Enver Haskic er kommet sig over den barske oplevelse, tænker han alligevel tit tilbage på det øjeblik, hvor han så den livløse mand ligge på bunden af bassinet.

I 10 år har han været ansat som livredder i Slotssøbadet, men aldrig tidligere har han været presset så hårdt mentalt, som da han fik hevet den livløse badegæst op af bassinet, så han straks kunne gå i gang med livreddende førstehjælp.

- Jeg var ikke i tvivl om, at situationen var alvorlig. Men jeg var heller ikke i tvivl om, hvad jeg skulle gøre i forsøget på at få den unge mand kaldt til live igen. At det så lykkedes, er kun dejligt, siger Enver Haskic, som har svært ved at forstå, at så mange mennesker har kontaktet ham for at sige tak for indsatsen.

Det er strømmet ind med blomster og positive kommentarer på hans Facebook; alligevel kom blomsterne og gavekortet fra Spar Nord Bank Kolding helt bag på ham.

- Jeg gjorde jo bare min pligt, lyder det beskedent fra ham.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip