Livreddere til kamp mod badedyr og gummibåde

Solskin og sommerferie er lig med travlhed på de danske badestrande.

Også for livredderne, som efter den første uge med varmt sommervejr og kraftig vestenvind advarer badegæsterne mod at tage luftmadrasser, badedyr og gummibåde med i vandet ved østvendte kyster.

- Den kraftige fralandsvind gør det farligt at tage luftmadrasser, badedyr og gummibåde med i vandet, fordi man risikerer at drive til havs, siger Anders Myrhøj, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

- Livredderne har i den forløbne uge hentet rigtig mange badedyr og lignende sager ind, som var drevet ud fra kysten ved de østvendte kyster.

- Heldigvis var der ikke personer involveret, men det sker hver sæson, at livredderne også må hente personer ind, som ikke selv kan komme tilbage til land.

Han understreger samtidig, at folk skal lade være med at forsøge at svømme efter badedyret, hvis det begynder at drive væk fra stranden.

Når det gælder strandene ved vestkysten, så er det den lumske understrøm ved de såkaldte revlehuller, som badeglade danskere og turister skal passe på.

- Den kraftige understrøm kan overraske på trods af, at vandet ellers ser roligt ud, siger Anders Myrhøj, der giver dette råd til badegæster, der bliver fanget af understrømmen:

- Hvis man bliver ført med strømmen væk fra kysten, skal man ikke kæmpe imod, for så mister man kræfterne og bringer sig selv i livsfare. I stedet skal man svømme til siden langs med stranden og derefter svømme ind mod stranden uden om den stærke strøm.

Livredderne advarer samtidig om, at den stærke pålandsvind kan give store bølger, som er sjove at boltre sig i, men som også kan vælte børn og svagelige personer omkuld.

Også denne uge byder ifølge vejrudsigterne på godt strandvejr med blæst fra vest.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip