Livsfarlig edderkop fundet i Jylland: Ansat opdagede den tilfældigt

Da Brian Bentzen fra ‘Terrariet Reptile Zoo’ fik et billede tilsendt fra en medarbejder ved en virksomhed i Vejen, smed han, hvad han havde i hænderne og kørte afsted. Det skriver TV2Fyn.

Billedet viste en edderkop af arten ’redback’, bedre kendt i folkemunde som ”den sorte enke”.

Dyret blev fundet i en container sendt fra Australien, og det var et tilfælde, at en ansat stoppede op og tog et billede af det lille kræ.

- En ansat reagerede på den røde stribe, som går ned ad ryggen. Han har arbejdet i Australien og havde set den der, siger Brian Bentzen til TV2Fyn.

Alt arbejde med kassen blev derfor standset, indtil dyrepasser Brian kom forbi.

Foto: Terrariet – Reptile Zoo

- På trods af dens lille størrelse, har den en meget kraftig gift der ødelægger vævet omkring biddet og forhindrer kommunikationen af livsvigtige nervesignaler, uddyber Brian Bentzen.

Uden modgift kan man dø, så, dyrepasseren fra Vissenbjerg fjernede den sorte enke, og tog den med sig til Fyn i en forsvarlig beholder, hvor den nu kan ses i terrariets udstilling.

Hun-eddderkoppen bliver cirka 10 milimeter i længden, mens hannen bliver omkring tre-fire milimeter. Dyret er typisk vågen om natten, og hunnen er kendt for at æde sin mage under paringsritualet. Hannens sæd bliver på den vis gemt inde i hunnen, som kan lægge op mod 250 æg af gangen – og op til to år efter paringsritualet.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip