Livsfarlig myg slår lejr uhyggeligt tæt på Danmark: Forsker advarer mod symptomer på smitte

Skrevet af admin

04/08/2016

Dagens topnyheder

Der er fundet nilfebermyg i byen Simrishamn nordvest for Bornholm i det sydlige Sverige.

Myggearten er berygtet for at sprede sygdommen “West Nile Fever”, som angriber nervesystemet og i værste fald kan det koste liv. Det skriver det svenske medie Expressen.

Forsker Anders Lindstrøm ved det svenske, statslige veterinærmedicinske institut siger til mediet:

- Et fåtal bliver syge og et fåtal af dem bliver så syge, at de dør. Det betyder altså, at langt fra alle dør, men at man naturligvis helst ikke vil have sygdommen.

Han uddyber, at folk, der bliver smittet med "West Nile Fever" enten oplever få symptomer eller influenzalignende symptomer så som feber.

Myggen er kendetegnet ved sin gulbrune krop. Den er ikke er set tidligere i Sverige – men forskeren havde dog ventet den, efter at der i 2014 blev konstateret nilfeber-myggen “Culex modestus” omkring et vandhul i Greve Strand i Danmark.

Myggen landede på min arm, og så indfangede jeg den, siger han om sit nylige fund af insektet i sit hjemland. 

Sundhedspersonale på begge sider af grænsen bør derfor være opmærksomme på, at det er muligt at få sygdommen, da “West Nile Fever” kan smitte via trækfugle, der kommer sydfra, og altså overføres til mennesker via myggen, som det tidligere er set i Sydeuropa.

Der bliver derfor holdt øje med myggen i både Danmark og Sverige, hvor man følger dens udbredelse og en potentiel smittefare.

Læs også: Hader du myg: Dette trick vil holde dem væk til sommer

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: