Livsfarlig tiger patient på Odense Universitetshospital

Læger og sygeplejersker på Odense Universitetshospital havde onsdag en noget usædvanlig patient på besøg. Det var nemlig hverken en ældre dame med hofteproblemer eller en teenager, der var væltet på sin knallet. Men derimod Odense Zoos store hantiger, Igor, der skulle scannes.

Igor, der snart fylder 11 år, har nemlig siden sin ankomst til Odense Zoo i 2008 haft problemer med bagpartiet.

- Igor har en lidt 'slingrende gang', så vi antager, at der er en eller anden form for lammelse eller et problem med en nerve i ben eller ryg. Vi har tidligere forsøgt med smertestillende medicin, men da det på ingen måde har haft effekt, fortæller det os, at Igor ikke har haft store smerter. Han virker også særdeles sund og rask, hvilket forårets to tigerkillinger også vidner om, siger zoolog og teamleder Michael Sørensen.

LÆS OGSÅ: Chimpansen Per fra Odense Zoo er på lykkepiller

Klokken 9.00 blev det 250 kilo tunge rovdyr bedøvet og kørt til OUH. På retsmedicinsk afdeling stod personalet klar til den længe planlagte scanning.

Michael Sørensen oplyser, at forløbet med bedøvelse, transport og scanning gik godt. Under selve scanningen viste det sig dog, at scanneren, der er konstrueret til at scanne mennesker, ikke helt havde kapacitet til at scanne igennem tigerens tykke knogler. Det betyder, at Odense Zoo må vente lidt på at få det endelige resultat af scanningen.

Nu skal radiografer nærstudere billederne. Det er dog allerede slået fast, at tigeren ikke har en diskopolaps, og at det antageligt drejer det sig om en nerve-skade.

Følg Dagens Odense - Få odenseanske nyheder serveret på Facebook

- Vores mål med scanningen er naturligvis at finde vejen til at hjælpe Igor. Igor er i relation til avl med sibiriske tigre blandt de allervigtigste i Europa. Hvis Igor derfor kan nå at avle et kuld eller to mere, vil det have stor betydning europæisk set. Det skal dog aldrig ske på bekostning af hans velfærd, så derfor er scanningen vigtig, siger Michael Sørensen.

Det er ikke første gang, Odense Zoo har fået hjælp af lægerne på Odense Universitetshospital. Også havens chimpanse, Per, har været et smut omkring hospitalet for at blive scannet. Det skete for at finde årsagen til den store abes psykiske problemer.

KLIK OG SE BILLEDET I FULD STØRRELSE:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip